Hej,
dzisiaj obsługiwałem wniosek elektroniczny w systemie SI KDR i widnieje już nowa wersja załącznika ZKDR-04 Informacja o osobach, które będą mogły wyświetlać kartę elektroniczną na swoich urządzeniach mobilnych, a konkretnie wersja ZKDR -04 (3). Oczywiście na stronie ministerstwa nie ma jej jeszcze dostępnej. Właśnie napisałem do ministerstwa prośbę o aktualizację i dodanie nowego załącznika.
Mam nadzieję, że szybko to zaktualizują (ostatnio byłem miło zaskoczony, bardzo sprawnie poprawili błędne naliczanie kwot w raporcie R-05 przy naliczaniu kosztów realizacji ustawy. Przy "wniosku o dodanie nowej rodziny" oraz przy "wniosku o nową kartę dla osoby, która już była posiadaczem" w tabeli raportu R05 widniała kwota 2,96 zł, a nie jak wskazano w nowelizacji ustawy 4,00zł. Po mojej interwencji bardzo szybko odpisali, że je poprawili).
Ps. nowa wersja załącznika ma już sens. Przy danych osoby, której dotyczy oświadczenia nie ma już okienka "wyświetlaj kartę elektroniczną na urządzeniu mobilnym osoby, której dotyczy oświadczenie". Tym samy jak już pisałem we wcześniejszych postach, wypełnianie tego załącznika będzie konieczne wówczas jeżeli dana osoba będzie chciała indywidualnie zdecydować kto ma widzieć karty.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.