Nowe decyzjie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 29 lip 2015, 12:12

Ja co prawda nie jestem stażem "starym" pracownikiem ;) ale jestem zdania ze należy zaraz po napisaniu wysłac te decyzje do komornika. Tym bardziej ze do tej pory tak samo było robione no i ten zapis o ich natychmiastowym wykonaniu jestem za tym aby od razy wysyłac do komornika.
Grześ

Napisano: 29 lip 2015, 12:20

Ja co prawda stara jestem tylko stażem :D i moim zdaniem cały żart polega na tym że decyzje o Fa nigdy nie będą ostateczne. Ostateczna może być decyzja SKO bowiem od niej odwołanie nie służy. Dziwny (nie pierwszy zresztą) zapis dali :D
bleblak

Napisano: 09 paź 2017, 10:22

wydałam decyzje przyznająca FA, wierzycielka zaznaczyła we wniosku, że nie uzyskała dochodów nieopodatkowanych. Komornik przysłał zaswiadczenie o bezskuteczności i zaswiadczenie o wysokości wyegzekwowanych i przekazanych wierzycielce w 2016 r alimentów.
Wydałam decyzje przyznająca jeszcze nie jest osteczna ale doczytałam, ze wierzycielka w 2016 r. dostała od komornika 1800 zł. I teraz co robić? jak jej to dolicze a powinnam to będzie przekraczać? Wznowic postępowanie??? i odmówić
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 12 paź 2017, 8:36

wystarczy ,że strona podpisze oswiadczenie o zrzeczeniu się prawa do odwołania (zgodnie z tym co jest w pouczeniu każdej decyzji) z datą decyzji i można wysyłać do komornika :)
blanco2017
Referent
Od: 07 mar 2017, 15:50
Zajmuję się: Referent SR i FA

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x