Ja co prawda nie jestem stażem "starym" pracownikiem ale jestem zdania ze należy zaraz po napisaniu wysłac te decyzje do komornika. Tym bardziej ze do tej pory tak samo było robione no i ten zapis o ich natychmiastowym wykonaniu jestem za tym aby od razy wysyłac do komornika.
Ja co prawda stara jestem tylko stażem i moim zdaniem cały żart polega na tym że decyzje o Fa nigdy nie będą ostateczne. Ostateczna może być decyzja SKO bowiem od niej odwołanie nie służy. Dziwny (nie pierwszy zresztą) zapis dali
wydałam decyzje przyznająca FA, wierzycielka zaznaczyła we wniosku, że nie uzyskała dochodów nieopodatkowanych. Komornik przysłał zaswiadczenie o bezskuteczności i zaswiadczenie o wysokości wyegzekwowanych i przekazanych wierzycielce w 2016 r alimentów.
Wydałam decyzje przyznająca jeszcze nie jest osteczna ale doczytałam, ze wierzycielka w 2016 r. dostała od komornika 1800 zł. I teraz co robić? jak jej to dolicze a powinnam to będzie przekraczać? Wznowic postępowanie??? i odmówić
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem
wystarczy ,że strona podpisze oswiadczenie o zrzeczeniu się prawa do odwołania (zgodnie z tym co jest w pouczeniu każdej decyzji) z datą decyzji i można wysyłać do komornika