Nowe dziecko w rodzinie zastępczej-problem z przyznaniem KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 mar 2022, 11:03

Kochani pomocy... Rodzina ma KDR. Obecnie przyjęli dziecko w ramach zawodowej rodziny zastępczej. Wprowadziłam dane dziecka, wybrałam wnosze o przyznanie KDR dla nowego członka rodziny, dziecko do 18rż umieszczone w rodzinie zastępczej. Zapisałam. Ostrzeżeniach : Dla osoby xxx o numerze PESEL xxx przyznano już Kartę o numerze xxxx, wydaną w gminie xxxxx, data wydania karty xxxx. Dla takiej osoby należy wprowadzić wniosek o ponowne przyznanie karty, wydanie duplikatu lub dodatkową formę karty. Osoba xxx o numerze PESEL xxxx jest zarejestrowana w systemie i przypisana do rodziny xxxx w gminie xxxx.Dla osoby xxx o numerze PESEL xxxx nie zostanie przyznana karta elektroniczna, ponieważ posiada inną.
To samo się dzieje jeśli dam: wnoszę o przyznanie KDR, uzupełnienie rodziny, dziecko do 18rż w rodzinie zastępczej. Wnosząc o przyznanie wyświetla:nie można rozpatrzyć wniosku pozytywnie. Co z tym zrobić?
Aga645
Praktykant
Od: 16 sty 2019, 19:05
Zajmuję się: PS

Napisano: 17 mar 2022, 12:28

Wydaje mi się, ze musisz unieważnić tamta kartę. Wiem, ze można tak zrobić nawet jak karta została wydana w innej gminie.
Monica
Stażysta
Od: 20 cze 2014, 16:53
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2022, 12:49

Też tak myślę, tylko nie wiem jak to zrobić.
Gdy np wprowadzałam nową rodzinę, która zmieniła miejsce zamieszkania a w starym miejscu miała KDR to bez problemu przyznawałam kartę i pojawiał sie komunikat czy chcesz unieważlić dotychczasowy KDR teraz czy przy odbiorze... Unieważniałam starą KDR i było wszystko OK. A tu nawet nie mogę przyznać...
Aga645
Praktykant
Od: 16 sty 2019, 19:05
Zajmuję się: PS

Napisano: 22 mar 2022, 15:38

zawsze też można się dogadać z osobą z innej gminy zajmującą się KDR, większość z nich jest chętna do współpracy i z doświadczenia wiem że da się na telefon dużo załatwić a jak potrzeba pisma na podkładkę to też żaden problem ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x