nowe kryteria a dożywianie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 17 sie 2015, 12:01

Szkoły wiele nie wiedzą. Sam wydzwaniam, a to wszystko odpoczywa. Powinien być koszt jednostkowy w decyzji-zalecenia pokontrolne.
t.franek

Napisano: 17 sie 2015, 12:09

Nie wiem czy będziemy u nas zmieniać. Decyzja zapadnie.Przecież z nowym kryterium rodzina dalej się będzie kwalifikować. Zmieniłbym tam gdzie są dochody z hap bo inny przelicznik.
t.franek

Napisano: 17 sie 2015, 14:08

To nie jest logiczne, po co dwa razy robić dożywianie, jeśli dochód rodziny się nie zmieni, tylko kryterium, dochód będzie ten sam, jeśli zakwalifikował się ktoś we wrześniu to równie dobrze będzie się kwalifikował w październiku. Ja bym tego nie ruszała. A zasiłki dać na jeden miesiąc, a w październiku jeszcze raz klienta zaprosić.
Już i tak pracy będziemy mieć z przeliczaniem zasiłków stałych, DPS, usługach itp.
Kasic

Napisano: 17 sie 2015, 15:07

z jaką datą wydawać decyzje zmieniające skoro rozporządzenie wchodzi z dniem 1 października to czy można wydawać decyzje już 30 września?
emil

Napisano: 17 sie 2015, 15:24

chodzi mi o zasiłki stałe
emil

Napisano: 17 sie 2015, 22:21

Zmiana kryteriów wymaga aktualizacji ( niestety ). Trzeba będzie zrobić wywiad a w nim zapis o kontynuacji tej formy pomocy.
Jak dla mnie mogli te zmiany wprowadzić od stycznia.
kolo32

Napisano: 19 sie 2015, 9:16

gdyby wybory do parlamentu były w styczniu to i zmiany byłyby od stycznia, a tak mamy w październiku !
pawel.w

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x