Tak radzi Kidawa - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 16 sie 2015, 19:34

Kidawa wysyła aktorkę najstarszą matkę nowo narodzonych bliźniaków do pomocy społecznej, by dać jej co miesiąc po 500 zł. macierzyńskiego, a później wychowawczego, bo nic jej nie przysługuje, a sama opływa w luksusach
...

Napisano: 16 sie 2015, 19:57

i co w związku z tym?
i..

Napisano: 16 sie 2015, 20:08

ano to, jak traktują rodziny, matki z dziećmi, wszystko maja w d... i byle sie pozbyć problemu to buch wysyłają do pomocy, ręce umywają jak Piłat, co to ma być, pomoc ma zastąpić ich nieudacznictwo, lenistwo, ich na szczaw i mirabelki
...

Napisano: 16 sie 2015, 20:53

hmm... a nie taka jest właśnie rola pomocy społecznej? jak myślisz, kto tę pomoc powołał - ludzie dobrej woli?
i..

Napisano: 16 sie 2015, 21:01

a kto was powołał, chyba społeczeństwo, a teraz jak sie dorwali to bąki zbijają, dla siebie kase trzepią, pod siebie przepisy robią, a takie osoby wysyłają do pomocy by je utrzymać przez lata, oblicz okresowy, ile ci wyjdzie, celowy to już z własnych samorządu, może ryżu z darów i mleka z kartonów dla dzieci, ty po wski obrońco
...

Napisano: 16 sie 2015, 21:09

co proponujesz? - ale konkretnie w tej przytoczonej przez Ciebie sprawie
i..

Napisano: 16 sie 2015, 21:13

wykaż sie mądralo to popatrzymy co proponujesz
...

Napisano: 16 sie 2015, 21:21

ja nie mam z tym problemu :) to Ty zacząłeś, więc dokończ, bo nie wiem, o co Ci chodziło (no chyba nie o utrzymywanie jednej pani przez drugą panią, prawda?)
i..

Napisano: 16 sie 2015, 21:25

chyba masz problem, g.... się znasz i nie chcesz odpowiedzieć o swoich propozycjach tylko bronisz te po wska zgnilizne
...

Napisano: 16 sie 2015, 21:30

kobieta ma emeryturę, jej matka także a do tego schorowana i dużo wydaje na leki, dwoje dzieci, wspólne gospodarstwo domowe, dochód będzie około 500 na osobę, daj głos co im dasz z pomocy, zrobisz zbiórkę na ich konto, to może i Kidawa wpłaci i może i ty
...

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x