Kidawa wysyła aktorkę najstarszą matkę nowo narodzonych bliźniaków do pomocy społecznej, by dać jej co miesiąc po 500 zł. macierzyńskiego, a później wychowawczego, bo nic jej nie przysługuje, a sama opływa w luksusach
ano to, jak traktują rodziny, matki z dziećmi, wszystko maja w d... i byle sie pozbyć problemu to buch wysyłają do pomocy, ręce umywają jak Piłat, co to ma być, pomoc ma zastąpić ich nieudacznictwo, lenistwo, ich na szczaw i mirabelki
a kto was powołał, chyba społeczeństwo, a teraz jak sie dorwali to bąki zbijają, dla siebie kase trzepią, pod siebie przepisy robią, a takie osoby wysyłają do pomocy by je utrzymać przez lata, oblicz okresowy, ile ci wyjdzie, celowy to już z własnych samorządu, może ryżu z darów i mleka z kartonów dla dzieci, ty po wski obrońco
ja nie mam z tym problemu to Ty zacząłeś, więc dokończ, bo nie wiem, o co Ci chodziło (no chyba nie o utrzymywanie jednej pani przez drugą panią, prawda?)
kobieta ma emeryturę, jej matka także a do tego schorowana i dużo wydaje na leki, dwoje dzieci, wspólne gospodarstwo domowe, dochód będzie około 500 na osobę, daj głos co im dasz z pomocy, zrobisz zbiórkę na ich konto, to może i Kidawa wpłaci i może i ty