nowe orzeczenie świadzenie pielegnacyjne wypłata - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 16 paź 2023, 10:10

Hej, może ktoś podpowie..Mam decyzję SKO na śp, było przedłużenie z nowej ustawy o ochronie konkurencji.... Aktualnie mąż Pani ma nowe orzeczenie z wojewódzkiego bo się odwoływał. Orzeczenie z 5.10.2023 czy mogę jej wypłacić za cały październik śp biorąc pod uwagę że może się odwołać + 30 dni ( raczej nie będzie bo dostał mąż znaczny) no bo od 16.10 +30to łapie mi listopad i dopiero przyjąć wniosek w grudniu? Dziś odebrał orzeczenie ale mówi ,że ostateczne wysłali i czy ja ja powinnam ciągać o przedstawienie informacji ,ze to jest ostateczne orzeczenie i czy mogę wtedy październik wypłacić a juz w listopadzie przyjąć nowy wniosek( zakładając ,ze w październiku stało się ostateczne) No chyba,że w dniu komisji coś podpisywali.. Biorę poprawkę na ta wnioskodawczynię.
Druga kwestia jak postępujecie w przypadku ,jeżeli SKo rozstrzygnęło w sprawie o przyznaniu świadczenia pielęgnacyjnego( żona na męża + niepełnosprawność powstała po 25 r.ż) , orzeczenie się skończyło i na nowo będzie wniosek to dalej postępujecie, że wydajecie dec. odmowną i wysyłacie do sko , czy przyznajecie i powołujecie się na wcześniej wydane rozstrzygnięcie u tej osoby też w sprawie o śp biorąc pod uwagę ,że nic się nie zmieniło. :( :(
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x