Witam mam taka sytuację . Kobieta pobierała na matkę świadczenie pielęgnacyjne do dnia 30 czerwca 2013 roku, potem decyzja wygasła z mocy ustawy. Orzeczenie miała ważne do 31 lipca 2013 roku, nie wyrabiała kolejnego orzeczenia dla matki. Złożyła teraz na komisje i moje pytanie od kiedy jej płacę ZDO od dnia złożenia wniosku na komisję, czyli od 22 maja 2014 roku?? czy od 15 maja bieżące, bo zaległe to lipiec wraz z odsetkami.
W czym w tym przypadku ciągłość ma znaczenie? Ja bym wypłacił lipiec 2013 i ewentualnie od 01 maja 2014 jeżeli nie ma przeszkód np z urzędem pracy i tu chodzi mi o osoby które wyrejestrowały się z PUP później niż dzień złożenia wniosku u nas
Kobieta jest na Krusie, ale mogę od 1 maja?? ja się właśnie skłaniam od dnia złożenia na komisję czyli od 22 maja może jeszcze ktoś się wypowie, na bieżąco jej mogę bo spełnia warunki, tylko nie miała orzeczenia bo nie było jej potrzebne jak twierdzi straciła wyrównania sporo, ale na bieżąco może
to już nie wiem bo mam 2 wnioski 2 decyzje czyli na jednym robię okres nieprzysługiwania od 01 sierpnia 2013 roku do 30 kwietnia 2014 roku, i co wypłacam odsetki za maj jak na komisje o orzeczenie złozony wniosek 22 maja , zzieleniałam Elmer Ewalu pomocy