Czy dobrze rozumiem, że jesli ktos miał deklarcję złożoną w CEEBie do dnia 11-08-2022 to nie może skorzystac z tych znowelizowanych przepisów bo juz sie pogubiłam.
Być może juz ktoś jest po szkoleniu i się podzieli?
Oficjalnych wytycznych chyba jeszcze nie ma, więc to trochę zależy od Ciebie co uznasz za "w terminie do dnia 30 listopada 2022 r. nie jest możliwe ustalenie odrębnego adresu miejsca zamieszkania dla poszczególnych gospodarstw domowych".3c. W przypadku gdy pod jednym adresem miejsca zamieszkania zamieszkuje więcej niż jedno gospodarstwo domowe i w terminie do dnia 30 listopada 2022 r. nie jest możliwe ustalenie odrębnego adresu miejsca zamieszkania dla poszczególnych gospodarstw domowych zamieszkujących pod tym adresem w odrębnych lokalach, nie stosuje się ust. 3a i 3b do gospodarstwa domowego, którego źródłem ogrzewania jest oddzielne lub współdzielone źródło ciepła.
Czy w takich sytuacjach (jeden adres, jeden dom, kilka oddzielnych gospodarstw na oddzielnych piętrach z oddzielnymi wejściami) oczekujesz jakichś dokumentów lub oświadczeń oprócz samego wniosku o wypłatę dodatku?kalina.malina pisze: ↑08 lis 2022, 12:37Jak dla mnie we wszystkich piętrówkach gdzie każda rodzina ma swoje piętro jako oddzielne mieszkanie ze wszystkim co trzeba, natomiast właściciel jest jeden to wiadomo ze nie nadadza oddzielnych adresów sobie a technicznie niczym sie nie róznia od np 3 lokalowych kamienic. Chyba ze ustawodawcy chodzi o to zeby wszytkie pietrówki czy inne doklejki na wsiach przerabiały sie na wielorodzinne, tylko chyba to nie do konca tak sie da.