Nowe wnioski? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 08 lis 2022, 10:55

Jak robicie z wnioskami które zostały bez rozpatrzenia czy będziecie je rozpatrywać na nowo czy nowe wnioski te osoby mają złożyć??
zuzka
Referent
Od: 10 mar 2017, 12:46
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 08 lis 2022, 11:03

Bez rozpatrzenia tzn? co masz na myśli i jaka jest przyczyna braku rozpatrzenia bo nie łapię ?
Alberto
Praktykant
Od: 16 kwie 2018, 12:20
Zajmuję się: Pracownik socjalny, praca związana ze świadczeniami dla rodzin i matek.

Napisano: 08 lis 2022, 11:12

Alberto pisze:
08 lis 2022, 11:03
Bez rozpatrzenia tzn? co masz na myśli i jaka jest przyczyna braku rozpatrzenia bo nie łapię ?
No jak wpłynęło np. 7 wniosków z jednego adresu ( ja mam takich cudów duzooo). To dostał pierwszy, reszta bez rozpoznania została. Jak chcą dostać i nadal twierdzą, że są osobnymi gospodarstwami domowymi, każdy ze swoim wydzielonym lokalem to mogą złożyć nowy wniosek. Dla mnie wniosek pozostawiony bez rozpoznania, to sprawa zakończona.
elinka85
Referent
Od: 22 sie 2019, 14:23
Zajmuję się: ps

Napisano: 08 lis 2022, 11:19

Niech składają nowe wnioski. Ew. można dać znać jeśli zostawili do siebie numer telefonu.
roriyok
Starszy referent
Od: 02 lis 2022, 11:16
Zajmuję się: PS

Napisano: 08 lis 2022, 12:40

A czy w ustawie nie jest przypadkiem zapisane ze tylko odmowy powinny składac nowe wnioski?
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 08 lis 2022, 15:06

Jestem po szkoleniu z Mazurkiewiczem i należy składać nowe wnioski do tamtych nie wracamy
a co najlepsze wg niego kilka dodatków na jeden adres to tylko wtedy jak ktoś wystąpi o wyodrębnienie lokalu mieszkalnego a dla takich domów jednorodzinnych np jeżeli na parterze mieszka babcia na piętrze syn z żoną ale nie wystąpią o wyodrębnienie lokalu to im się drugi dodatek nie należy
zuzka
Referent
Od: 10 mar 2017, 12:46
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 08 lis 2022, 19:59

zuzka pisze:
08 lis 2022, 15:06
Jestem po szkoleniu z Mazurkiewiczem i należy składać nowe wnioski do tamtych nie wracamy
a co najlepsze wg niego kilka dodatków na jeden adres to tylko wtedy jak ktoś wystąpi o wyodrębnienie lokalu mieszkalnego a dla takich domów jednorodzinnych np jeżeli na parterze mieszka babcia na piętrze syn z żoną ale nie wystąpią o wyodrębnienie lokalu to im się drugi dodatek nie należy
No i całkiem sensownie. Jak dla mnie to będą naprawdę pojedyncze przypadki, że będą przynane dwa dodatki na jeden adres
Tulli
Stażysta
Od: 19 sie 2022, 17:04
Zajmuję się: SW, SR

Napisano: 08 lis 2022, 22:31

Tulli pisze:
08 lis 2022, 19:59
zuzka pisze:
08 lis 2022, 15:06
No i całkiem sensownie. Jak dla mnie to będą naprawdę pojedyncze przypadki, że będą przynane dwa dodatki na jeden adres
Zgadzam się z tym stwierdzeniem, wydaje się logiczne. Tylko jak to sprawdzić?

A mówił coś o deklaracjach lub zmianach złozonych po 11 sierpnia?
nowa21
Stażysta
Od: 18 sie 2021, 20:33
Zajmuję się: SR/FA

Napisano: 09 lis 2022, 8:29

bzdura totalna, wyodrębniony ma być adres a nie lokal
co poniektórzy to nieogarniają chyba co oznacza wyodrębnienie lokali, ile trwa i co się z tym wiąże...
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 09 lis 2022, 9:35

Mam trudną sytuację. W jednym domu mieszka babcia i wnuczka-wnuczka właściciel, babcia dożywotnie użytkowanie. Są skłócone, każda ma osobne wejście, osobny piec, osobny licznik...no wszystko oprócz adresu. I babcia dostała bo złożyła pierwsza, tylko że na kocioł, który ma wnuczka a babcia ma piec kaflowy. Ja na tym etapie nie wiedziałam czy babcia korzysta z pieca czy kotła, bo niby skąd. Dopiero jak wnuczka nie dostała to się zaczęła afera i wnuczka wyjaśniła jak to fizycznie wygląda. No ale dodatek poszedł do babci bo na tamten moment jej się należał(zresztą do tej pory się należy tylko zamiast kocioł powinna wnioskować na piec kaflowy). I wnuczka teraz chce od nowa składać bo się przepisy zmieniły... Adresu raczej nie nada bo dom jest fizycznie jako jeden budynek(babcia ma dobudowaną część do domu wnuczki.
I nie wiem co w tej sytuacji robić...pomóżcie proszę.
Gopsiara6
Stażysta
Od: 14 paź 2020, 12:07
Zajmuję się: ŚR/FA/CP

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x