Nowe wnioski a podpis Prezydenta - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 20 lip 2017, 10:05

Dzwoniłam dziś do Kancelarii Prezydenta, czy coś wiadomo kiedy Pan Prezydent podpisze zmiany do ustaw o 500+ i świadczeniach rodzinnych. Uprzejma pani poinformowała, że ma termin do 7 sierpnia. I załóżmy że tak podpisze.....drukarnie dopiero wtedy zaczną drukować wnioski, my je dostaniemy około połowy sierpnia jak dobrze pójdzie. Co będziemy wydawać klientom, którzy przyjdą od 1 sierpnia?
Może warto żeby więcej ośrodków dzwoniło do Kancelarii Prezydenta, może wtedy uświadomią sobie że sprawa jest bardzo pilna.
Qcyk
Stażysta
Od: 14 lip 2017, 11:39
Zajmuję się: ŚR/ŚW

Napisano: 20 lip 2017, 10:11

Jestem za. Też zadzwonimy.

Do nas ludzie dzwonią, przychodzą i pytają kiedy będą wydawane wnioski na nowy okres. Najchętniej już by pobierali.
NowaS
Stażysta
Od: 30 mar 2017, 13:51
Zajmuję się: ŚW, Stypendia, Karta Dużej Rodziny

Napisano: 20 lip 2017, 10:20

Chyba moi drodzy krótko pracujecie na świadczeniach ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 20 lip 2017, 10:25

Qcyk pisze:Dzwoniłam dziś do Kancelarii Prezydenta, czy coś wiadomo kiedy Pan Prezydent podpisze zmiany do ustaw o 500+ i świadczeniach rodzinnych. Uprzejma pani poinformowała, że ma termin do 7 sierpnia. I załóżmy że tak podpisze.....drukarnie dopiero wtedy zaczną drukować wnioski, my je dostaniemy około połowy sierpnia jak dobrze pójdzie. Co będziemy wydawać klientom, którzy przyjdą od 1 sierpnia?
Może warto żeby więcej ośrodków dzwoniło do Kancelarii Prezydenta, może wtedy uświadomią sobie że sprawa jest bardzo pilna.

Wysoko uderzacie :D
Ja cierpliwie czekam, pewnych rzeczy nie przeskoczymy
cel.
Stażysta
Od: 14 mar 2017, 14:14
Zajmuję się: sw

Napisano: 20 lip 2017, 10:28

Kwestie ustroju państwa się ważą, a Wy mu ustawą o systemach wsparcia rodziny głowę zawracacie :lol:
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 20 lip 2017, 11:56

Ja już zamówiłem część wniosków, nawet jak nie podpisał, trzeba czekać dwa tygodnie na drukarnie a ludzie już chcą te wnioski.
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Napisano: 20 lip 2017, 12:04

Ja też dzwoniłam. Otrzymałam podobną odpowiedź. Prezydent ma czas do 7 sierpnia. Więc mówię do kobiety ok, rozumiem ale z całym szacunkiem my jeszcze chcemy iść na urlop przed tym nawałem pracy..., i nie dokończyłam bo Pani do mnie " to chyba jakiś żart, żeby w okresie wzmożonej aktywności petentów ..." i tu ja się rozłączyłam :D czułam, ze jak tego nie zrobię to wybuchnę :evil:
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 20 lip 2017, 12:09

wzmożona aktywność to będzie na zasadzie: "A czemu nie macie wniosków? Mówił/a Pan/i że będą" i oczywiście jednych można odesłać na zasadzie "proszę składać elektronicznie" a inni będą "ale ja mam horom curke" (pisownia zamierzona)
chucky
Stażysta
Od: 29 cze 2017, 10:31
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 20 lip 2017, 12:11

A mam pytanie czy ktoś się bawił tymi pdf i zmieniał czcionkę żeby wniosek nie był na 9 stron tylko na 8? Bo na stary okres sam sobie będę drukował a nie mam możliwości edycji pdf :evil: ...
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Napisano: 20 lip 2017, 12:16

co wy się tak stresujecie :P nie będzie podpisu Andrew, nie będzie wniosków a klient niech czeka i tyle 8-)
Yozo
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 22:03
Zajmuję się: św

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x