Nowe Zlec. NFZ

PCPR-DLN1
Stażysta
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
Kontakt:

Re: Nowe Zlec. NFZ

Post autor: PCPR-DLN1 »

Ja też przez przypadek na to trafiłam. PFRON nie informował.
MagdaPCPR
Praktykant
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna, Aktywny samorząd
Kontakt:

Post autor: MagdaPCPR »

w związku z Covidem wystarczy potwierdzenie realizacji zlecenia wystawione przez sprzedawce. Teraz to jest tabelka na pół strony jest PESEl więc wiadomo kogo dotyczy jest wpisane co za ile kupił ile refundacji ile dopłaty pacjenta i tak mogłoby pozostać na stałe, a nie wnioski po 20 kartek. Już się nie mieścimy w segregatorach A jeśli chodzi o apteki to ja się nie dziwie że nie chcą drukować 5 stron zleceń to nie jest ich obowiązek. Wyobraźcie sobie że ktoś kupuje pieluchy po 30 sztuk co kilka tygodni i za każdym razem drukowanie tylu kartek, to oni nie zarobią na papier i toner do drukarek. Zmieniono przepisy NFZ a nie nasze rozporządzenie
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

MagdaPCPR pisze: 06 maja 2020, 15:01 w związku z Covidem wystarczy potwierdzenie realizacji zlecenia wystawione przez sprzedawce. Teraz to jest tabelka na pół strony jest PESEl więc wiadomo kogo dotyczy jest wpisane co za ile kupił ile refundacji ile dopłaty pacjenta i tak mogłoby pozostać na stałe, a nie wnioski po 20 kartek. Już się nie mieścimy w segregatorach A jeśli chodzi o apteki to ja się nie dziwie że nie chcą drukować 5 stron zleceń to nie jest ich obowiązek. Wyobraźcie sobie że ktoś kupuje pieluchy po 30 sztuk co kilka tygodni i za każdym razem drukowanie tylu kartek, to oni nie zarobią na papier i toner do drukarek. Zmieniono przepisy NFZ a nie nasze rozporządzenie
przy pieluchach i zleceniu rocznym, tylko za pierwszym razem składa 5 stron zlecenia, później tylko 4 i 5 stronę
ODPOWIEDZ