nowy członek rodziny - koszty - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 19 sie 2016, 9:40

w czerwcu wydałam kartę dla nowego członka rodziny (urodziło się dziecko); czy w tym przypadku kosztów należy liczyć 2,68 ? czy w ogóle gmina ponosi jakieś koszty w przypadku gdy wydaje taką kartę dla nowego członka rodziny ? proszę o odpowiedzi
gopsianka
Referent
Od: 07 kwie 2014, 13:27
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2016, 9:33

karta dla nowego członka rodziny koszt 2,68 ale jak uzupełnienie rodziny to koszt 0,00 zł
kate1
Praktykant
Od: 01 gru 2014, 15:52
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2016, 11:56

dzięki za odpowiedź; nie pamiętam jak wprowadzałam to "nowe dziecko" do systemu, czy jako uzupełnienie rodziny czy inaczej; jest jakaś możliwość żeby to sprawdzić ? wydaje mi się że w takim przypadku gmina nie ponosi żadnych kosztów, gdyż w ustawie nie jest nic na ten temat napisane; 2,68 zł to jest koszt za przyznanie nowej karty dla członka rodziny, który był wcześniej jej posiadaczem :( jejku, zamotane to strasznie :(
gopsianka
Referent
Od: 07 kwie 2014, 13:27
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2016, 12:47

Możesz sprawdzić we wnioskach do obsłużenia, wybierasz ta rodzinę, robisz szczegóły i w zakładce korespondencja jest wniosek. W przypadku gdy po złożeniu wniosku urodzi się dziecko, to składa się wniosek dla nowego członka rodziny (jest taka pozycja we wniosku), to samo jest jak matka lub ojciec wstąpi w związek małżeński już po złożeniu wniosku to robi się nowy członek rodziny. Uzupełnienie rodziny jest wtedy, gdy np. zapomni się o osobie.
goscw
Stażysta
Od: 11 sty 2016, 13:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x