może przyjdzie nam jeszcze przeprowadzać wyjaśnienia co do prowadzenia osobnych gospodarstw domowych

może przyjdzie nam jeszcze przeprowadzać wyjaśnienia co do prowadzenia osobnych gospodarstw domowych
Już widzę te kombinację tak jak przy osłonówce. Kolejne rozdawnictwo. Tego się już nie da słuchać, u nas też od rana telefony, że prezydent już podpisał ja mam mu dać wniosek. Ludzie litości...
I tak będzie...nic nie stoi na przeszkodzie by każde małżenstwo złożyło odzielnie.Myślę ze dla 3 tys warto "prowadzić" odzielne gospodarstwo pomimo wspolnego zamieszkiwannia
Sorry ale taki mamy klimat tzn.MInisterstwo klimatu...oni nic nie kumają wobec tego jak można i się da to czemu nie korzystaćNowa34 pisze: ↑20 lip 2022, 13:05Już widzę te kombinację tak jak przy osłonówce. Kolejne rozdawnictwo. Tego się już nie da słuchać, u nas też od rana telefony, że prezydent już podpisał ja mam mu dać wniosek. Ludzie litości...
Nagrajcie wiadomość, że do czasu wejścia w życie ustawy organ nie udziela wyjaśnieńkalina.malina pisze: ↑20 lip 2022, 13:53Jak we wniosku na osłonowy byli oddzielnym gospodarstwem to i na węglowy chyba powinni sie tego trzymać, byłoby bardziej wiarygodnie chociaż.
My juz nie nadążamy z odbieraniem telefonów z pytaniami, cos w tv musiało sie pojawić.
chodzi o to, że gdy wniosek złoży np. matka i wykaże w gospodarstwie syna, a syn też złoży wniosek i ją wykaże to rozpatruje się wniosek tego kto złoży pierwszy. Dokładnie taki sam zapis masz w dodatku osłonowym, wiec w czym problem.iwonaj@ pisze:w projekcie w art. 4 jest taki zapis :
4. W przypadku gdy wniosek o wypłatę dodatku węglowego dla gospodarstwa domowego wieloosobowego złożyła więcej niż jedna osoba, dodatek ten przyznawany jest wnioskodawcy, który złożył taki wniosek jako pierwszy.