Co zgodnie z kpa nie uprawnia cię do odomowy przyjęcia wniosku.
Definicja nie jest taka sama jak dla mnie - wyrażenie kluczowe - samotnie zamieszkującazielonypłatek pisze: ↑12 sie 2022, 8:29W tym przypadku, raczej 1 wniosek. Definicja jest taka sama w DO jak w DW.andzia2017 pisze: ↑12 sie 2022, 8:26a jeszcze takie pytania -
Rodzina mieszka w domku, rodzice, dziadkowie i dorosłe dziecko które ma swoją rodzinę.
Składając wcześniej wniosek o dodatek osłonowy wpisali wszystkich do składu rodziny - wypłacono 1 DO. (deklaracja CEEB oczywiście złozona przez jedną osobę)
Teraz składając wniosek o dodatek węglowy mogą złożyć tylko 1 wniosek ?(bo mamy przecież wiedzę, że tworzą jedno gosp. domowe)czy ew. 3 wnioski (bo 3 rodziny)
Jakie jest Wasze zdanie, jak podchodzicie do takiej sytuacji?
jak jeden wniosek ? przecież w ustawie o dodatku węglowym, nie ma możliwości weryfikacji składów rodziny np. w DO czy PS. w DO było odesłanie do PS, w węglowym nic na ten temat nie mazielonypłatek pisze: ↑12 sie 2022, 8:29W tym przypadku, raczej 1 wniosek. Definicja jest taka sama w DO jak w DW.andzia2017 pisze: ↑12 sie 2022, 8:26a jeszcze takie pytania -
Rodzina mieszka w domku, rodzice, dziadkowie i dorosłe dziecko które ma swoją rodzinę.
Składając wcześniej wniosek o dodatek osłonowy wpisali wszystkich do składu rodziny - wypłacono 1 DO. (deklaracja CEEB oczywiście złozona przez jedną osobę)
Teraz składając wniosek o dodatek węglowy mogą złożyć tylko 1 wniosek ?(bo mamy przecież wiedzę, że tworzą jedno gosp. domowe)czy ew. 3 wnioski (bo 3 rodziny)
Jakie jest Wasze zdanie, jak podchodzicie do takiej sytuacji?
Musi być samotnie zamieszkująca do DW więc np: rodzina z dziećmi na górze a teściowa sama na dole to jest samotnie zamieszkująca czy też nie?Raa pisze: ↑12 sie 2022, 8:51Przez gospodarstwo domowe, o którym mowa w ust. 1, rozumie się:
1) osobę fizyczną samotnie zamieszkującą i gospodarującą (gospodarstwo domowe jednoosobowe) albo
2) osobę fizyczną oraz osoby z nią spokrewnione lub niespokrewnione pozostające w faktycznym związku, wspólnie z nią zamieszkujące i gospodarujące (gospodarstwo domowe wieloosobowe)
Pogrubienie moje.
To jedno słowo psuje twoją piękną ideę. Ciekawy jestem co ministerstwo napisze w instrukcji do obsługi ustawy.
Kończąc temat jeżeli chodzi o skład rodziny to art. 2 ust. 2 ustawy o DW = art 2 ust. 14 w związku art. 411 ust. 10j ustawy – Prawo ochrony środowiskamaniekops pisze: ↑12 sie 2022, 8:57Musi być samotnie zamieszkująca do DW więc np: rodzina z dziećmi na górze a teściowa sama na dole to jest samotnie zamieszkująca czy też nie?Raa pisze: ↑12 sie 2022, 8:51Przez gospodarstwo domowe, o którym mowa w ust. 1, rozumie się:
1) osobę fizyczną samotnie zamieszkującą i gospodarującą (gospodarstwo domowe jednoosobowe) albo
2) osobę fizyczną oraz osoby z nią spokrewnione lub niespokrewnione pozostające w faktycznym związku, wspólnie z nią zamieszkujące i gospodarujące (gospodarstwo domowe wieloosobowe)
Pogrubienie moje.
To jedno słowo psuje twoją piękną ideę. Ciekawy jestem co ministerstwo napisze w instrukcji do obsługi ustawy.