100% ekogroszek jest węglem i pelet węglowy który ma 85% węgla również ale pelet drzewny już nie!Alalala pisze: 21 lip 2022, 9:02Proszę o rozjaśnienie bo mamy spór z koleżanką - czy ekogroszek się tu zalicza czy nie? Według mnie tak, bo wytwarza się go z węgla kamiennego, a wg koleżanki nie, bo nie jest typowym węglem kamiennymPrzez paliwa stałe rozumie się węgiel kamienny, brykiet lub pelet zawierające co
najmniej 85% węgla kamiennego
Nowy dodatek węglowy - Kopciuch +
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pomoc społeczna -OPS
- Kontakt:
Re: nowy dodatek
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
A tak już na marginesie to istnieje takie cudo jak ekogroszek z węgla brunatnego i tu już faktycznie może być mały problem.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Spoko, mam zgłoszoną gazówkę i kominek to na miesiąc się przerzucę na kominek jako główne źródło ciepła i cyk 3 tysiaki

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW
- Kontakt:
W kominku to pali się drzewem a nie węglem.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
Dla potrzeb wypłacanych przez nas świadczeń palą węglem- mamy sporo takich osób. Nic nie stoi na przeszkodzie

- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
no patrz, a ja mam kominek, w którym można węglem palić
dokładnie w homologacji mam drewno, węgiel i brykiet drzewny, węgiel kamienny
a wytrzymał nawet palenie koksem
ustawodawca wskazał kominek jako potencjalne źródło ciepła to czemu nie korzystać
a tak btw to kupa luda pobierze dodatek na węgiel a palić będzie jak zwykle śmieciami....

ustawodawca wskazał kominek jako potencjalne źródło ciepła to czemu nie korzystać

a tak btw to kupa luda pobierze dodatek na węgiel a palić będzie jak zwykle śmieciami....
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Przy zgłaszaniu kominka w ceebie nie wybiera sie rodzaju paliwa, jest on przeciez w jednej rubryce np z popularną kozą.
Więc wg ceenu kozy i kominki to zródła węglowe.

- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
dokładnie 

-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Mam podobny planTom. pisze: 21 lip 2022, 9:44 Spoko, mam zgłoszoną gazówkę i kominek to na miesiąc się przerzucę na kominek jako główne źródło ciepła i cyk 3 tysiaki![]()
![]()
![]()

-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR/FA
- Kontakt:
Jak widzicie możliwość realizowania tego dodatku z jednoczesnym okresem zasiłkowym w świadczeniach? To, że gopsy to dostaną jest bardziej niż pewne.
U nas dodatek osłonowy okazał się kompletną klapą- jego wypłata nijak się ma do zapisów w ustawie- połowa osób ze stycznia dostała pierwszą ratę w kwietniu, maju- bo zajmował się tym pracownik od świadczeń ( oszczędności kadrowe) więc nie oszukujmy się- czas pracy to nadal 8 godzin. Tylko to były sprawy bieżące. A teraz nowe świadczenie i nowy okres zasiłkowy ( czyli najgorszy czas w roku) a wypłata w ciągu miesiąca dla wszystkich ( takie są założenia ustawowe a rzeczywistość...). Tylko kasa jest tu dużo większa, czasu do zimy coraz mniej wiec będzie duża nagonka, ludzie się będą burzyć i wyzywać. Ale co my możemy-nadal mamy 8 godzinny dzień pracy.
U nas dodatek osłonowy okazał się kompletną klapą- jego wypłata nijak się ma do zapisów w ustawie- połowa osób ze stycznia dostała pierwszą ratę w kwietniu, maju- bo zajmował się tym pracownik od świadczeń ( oszczędności kadrowe) więc nie oszukujmy się- czas pracy to nadal 8 godzin. Tylko to były sprawy bieżące. A teraz nowe świadczenie i nowy okres zasiłkowy ( czyli najgorszy czas w roku) a wypłata w ciągu miesiąca dla wszystkich ( takie są założenia ustawowe a rzeczywistość...). Tylko kasa jest tu dużo większa, czasu do zimy coraz mniej wiec będzie duża nagonka, ludzie się będą burzyć i wyzywać. Ale co my możemy-nadal mamy 8 godzinny dzień pracy.
Oprócz Nowy dodatek węglowy - Kopciuch + - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
do TOMA -13
kolejny wniosek z innym składem rodziny
Dodatek osłonowy
zakład karny
odliczanie 13
Rodzina zastępcza
mieszkanie sprzedane w 2020 a kupione w 2021
jednoosobowe gospodarstwo domowe
numerowanie w programach Sygnity
osoba w dps a druga rata
dochód z zagranicy
niezamieszkuje