Na szkoleniu Mazurkiewicz twierdził, że sam PESEL UKR nie stanowi podstawy do ubiegania się o dodatek węglowy.
Jestem ciekawa jak po Waszych szkoleniach i konkretnie na ww. temat? Dziś uzyskałam informację, że w przypadku, kiedy ogrzewanie dostarczane jest z kotłowni miejskiej, która jest na węgiel to dodatek nie będzie przysługiwał.Aniaa86 pisze:A co z tym fantem:
"Należy zaznaczyć także w przypadku, gdy ogrzewanie budynku realizowane jest przez lokalną sieć ciepłowniczą, obsługiwaną z kotła na paliwo stałe w rozumieniu art. 2 ust. 3 ustawy z dnia 5 sierpnia 2022 r. o dodatku węglowym.
W tym przypadku do wniosku należy załączyć oświadczenie właściciela lub zarządcy budynku o takim sposobie ogrzewania budynku zgodnie ze zgłoszeniem lub wpisem do centralnej ewidencji emisyjności budynków."
W jakich przypadkach trzeba brać oświadczenie? Spółdzielnie?
no mowa jest o lokalnej sieci, a nie o miejskiejKlara27 pisze: ↑17 sie 2022, 12:14Jestem ciekawa jak po Waszych szkoleniach i konkretnie na ww. temat? Dziś uzyskałam informację, że w przypadku, kiedy ogrzewanie dostarczane jest z kotłowni miejskiej, która jest na węgiel to dodatek nie będzie przysługiwał.Aniaa86 pisze:A co z tym fantem:
"Należy zaznaczyć także w przypadku, gdy ogrzewanie budynku realizowane jest przez lokalną sieć ciepłowniczą, obsługiwaną z kotła na paliwo stałe w rozumieniu art. 2 ust. 3 ustawy z dnia 5 sierpnia 2022 r. o dodatku węglowym.
W tym przypadku do wniosku należy załączyć oświadczenie właściciela lub zarządcy budynku o takim sposobie ogrzewania budynku zgodnie ze zgłoszeniem lub wpisem do centralnej ewidencji emisyjności budynków."
W jakich przypadkach trzeba brać oświadczenie? Spółdzielnie?