Proszę Was,wskażcie art mówiący o kosztach obsługi, bo chyba mam problem z oczami - nie widzę.Tom. pisze: ↑06 wrz 2022, 9:23już nawet nie projekt a uchwalone przez sejm poszło do senatu...
https://orka.sejm.gov.pl/opinie9.nsf/na ... 543_u3.pdf
Proszę Was,wskażcie art mówiący o kosztach obsługi, bo chyba mam problem z oczami - nie widzę.Tom. pisze: ↑06 wrz 2022, 9:23już nawet nie projekt a uchwalone przez sejm poszło do senatu...
art. 30Arla pisze: ↑06 wrz 2022, 9:55Proszę Was,wskażcie art mówiący o kosztach obsługi, bo chyba mam problem z oczami - nie widzę.Tom. pisze: ↑06 wrz 2022, 9:23już nawet nie projekt a uchwalone przez sejm poszło do senatu...
Gopsiara6 pisze: ↑05 wrz 2022, 14:56No właśnie, a co w sytuacji gdy ktoś zaktualizował sobie deklarację CEEB w lipcu a pracownik urzędu wprowadził tą deklarację we wrześniu? Mamy pół roku na wprowadzenie deklaracji, więc osoba składająca aktualizację zmieściła się w ich terminie i pracownik urzędu też nie popełnił błędu bo ma pół roku na wprowadzenie.elinka85 pisze: ↑05 wrz 2022, 14:37no to jak to rozumiecie "wpisane lub zgłoszone do centralnej ewidencji emisyjności
budynków, o której mowa w art. 27a ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r.
o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz o centralnej ewidencji
emisyjności budynków (Dz. U. z 2022 r. poz. 438, 1561 i 1576), do dnia 11
sierpnia 2022 r., albo po tym dniu – w przypadku głównych źródeł ogrzewania
wpisanych lub zgłoszonych po raz pierwszy do centralnej ewidencji
emisyjności budynków, o których mowa w art. 27g ust. 1 tej ustawy.”
To jak ktoś sobie teraz robi korektę, bo wcześniej nie zaznaczył, że źródło jest zainstalowane i eksploatowane i jest źródłem c.o to co ma odmowę????
Ja tego ceebu nie ogarniam ... raz widzę, że deklaracja jest edytowana ( ludzie poprawiają, że źródło jest zainstalowane i eksploatowane). Teraz widzę deklarację pani, starą z błędami z lipca a nad nią wprowadzona jest nowa deklaracja (nie edytowana tylko nowa) na ten sam piec, plus zaznaczone, że źródło jest zainstalowane i eksploatowane.gopsik11 pisze: ↑06 wrz 2022, 10:37dobrze rozumiem, że tu chodzi o źródła zasilane peletem drzewnym,
drewnem kawałkowym lub innym rodzajem biomasy, gazem, olejem itp. oprócz węgla
U nas dużo ludzi przychodzi i zmienia z drewna na węgiel.
Gopsiara6 pisze: ↑05 wrz 2022, 14:56No właśnie, a co w sytuacji gdy ktoś zaktualizował sobie deklarację CEEB w lipcu a pracownik urzędu wprowadził tą deklarację we wrześniu? Mamy pół roku na wprowadzenie deklaracji, więc osoba składająca aktualizację zmieściła się w ich terminie i pracownik urzędu też nie popełnił błędu bo ma pół roku na wprowadzenie.elinka85 pisze: ↑05 wrz 2022, 14:37no to jak to rozumiecie "wpisane lub zgłoszone do centralnej ewidencji emisyjności
budynków, o której mowa w art. 27a ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r.
o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz o centralnej ewidencji
emisyjności budynków (Dz. U. z 2022 r. poz. 438, 1561 i 1576), do dnia 11
sierpnia 2022 r., albo po tym dniu – w przypadku głównych źródeł ogrzewania
wpisanych lub zgłoszonych po raz pierwszy do centralnej ewidencji
emisyjności budynków, o których mowa w art. 27g ust. 1 tej ustawy.”
To jak ktoś sobie teraz robi korektę, bo wcześniej nie zaznaczył, że źródło jest zainstalowane i eksploatowane i jest źródłem c.o to co ma odmowę????
No właśnie ja tego nie kumam i nie ma mi tego kto wytłumaczyć ... wchodzę do ceeb widzę deklaracje Data utworzenia 01.02.2022 data ostatniej modyfikacji 2022-09-06 wchodzę w zakładkę akcje i widzę min. pokaż historię i tam jest Data złożenia edytowanej wersji deklaracji i mogę tam zobaczyć edytowaną deklarację potem zamykam jeszcze raz wchodzę w akcję i pobierz pdf i widzę poprawią deklarację.
ust. 11 otrzymuje brzmienie:
elinka85 pisze: ↑06 wrz 2022, 11:33No właśnie ja tego nie kumam i nie ma mi tego kto wytłumaczyć ... wchodzę do ceeb widzę deklaracje Data utworzenia 01.02.2022 data ostatniej modyfikacji 2022-09-06 wchodzę w zakładkę akcje i widzę min. pokaż historię i tam jest Data złożenia edytowanej wersji deklaracji i mogę tam zobaczyć edytowaną deklarację potem zamykam jeszcze raz wchodzę w akcję i pobierz pdf i widzę poprawią deklarację.