nie konca się zgodze, a co z osobami które zgłosiły kolejne źródło ciepła i oświadczą, że jest ono nowym źródłemmaksencjusz pisze: ↑08 wrz 2022, 10:10Jeśli chcieli odsiać ludzi, którzy dopisywali węgiel, to kretyńsko zredagowali to nowe brzmienie art. 2 ust. 1. Dla mnie jedyną oczywistą sytuacją jest odmowa jeśli wcześniej złożono deklarację np. na gaz, a po 11 sierpnia zgłoszono jeszcze kominek. Co innego przy dylematach drewno/węgiel. Zauważcie, że mówi się tam o źródle ciepła, a to - bez względu na to czy jest opalane węglem czy drewnem - jest tym samym źródłem, które było zgłoszone wcześniej. zobaczę co mi zaopiniuje prawnik, ale przy takiej interpretacji jest przynajmniej szansa by nie trzepać odmów za darmo.
Poproszę o podzielenie się ta wiadomościąmaksencjusz pisze: ↑08 wrz 2022, 10:10Jeśli chcieli odsiać ludzi, którzy dopisywali węgiel, to kretyńsko zredagowali to nowe brzmienie art. 2 ust. 1. Dla mnie jedyną oczywistą sytuacją jest odmowa jeśli wcześniej złożono deklarację np. na gaz, a po 11 sierpnia zgłoszono jeszcze kominek. Co innego przy dylematach drewno/węgiel. Zauważcie, że mówi się tam o źródle ciepła, a to - bez względu na to czy jest opalane węglem czy drewnem - jest tym samym źródłem, które było zgłoszone wcześniej. zobaczę co mi zaopiniuje prawnik, ale przy takiej interpretacji jest przynajmniej szansa by nie trzepać odmów za darmo.
też jestem ciekawagopsik11 pisze: ↑08 wrz 2022, 10:23Poproszę o podzielenie się ta wiadomościąmaksencjusz pisze: ↑08 wrz 2022, 10:10Jeśli chcieli odsiać ludzi, którzy dopisywali węgiel, to kretyńsko zredagowali to nowe brzmienie art. 2 ust. 1. Dla mnie jedyną oczywistą sytuacją jest odmowa jeśli wcześniej złożono deklarację np. na gaz, a po 11 sierpnia zgłoszono jeszcze kominek. Co innego przy dylematach drewno/węgiel. Zauważcie, że mówi się tam o źródle ciepła, a to - bez względu na to czy jest opalane węglem czy drewnem - jest tym samym źródłem, które było zgłoszone wcześniej. zobaczę co mi zaopiniuje prawnik, ale przy takiej interpretacji jest przynajmniej szansa by nie trzepać odmów za darmo.![]()
pan z miniterstwa stwierdził, że mają zrobić porządek z numeracjątarzan123 pisze: ↑09 wrz 2022, 8:19W mojej gminie jest wiele budynków wielorodzinnych z tym samym adresem zamieszkania. I przyjeliśmy takie rozwiązanie: jeżeli są oddzielne księgi KW to będziemy przyznawały tyle dodatków ile jest ksiąg wieczystych na jeden adres. Nie wyobrażam sobie tego, że w budynku są oddzielne mieszkania, mieszkają obcy ludzie i my im mówimy, że dostaną 1 dodatek do podziału. Co o tym myślicie?