Nowy dom <-------------> brak wyplaty :-( - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 20 paź 2022, 9:18

twierdza ze zgłosiłem deklaracje po terminie 11 sierpnia. bo rzeczywiscie zgłosiłem we wrzesniu, opłacam smieci za 3 osoby juz od ponad 6 mieisecy. jakie dowody dac do wniosku te o smieciach ? oswiadczenia od sasiadow ze teraz mieszkam ?
nowyuzytkownik
Praktykant
Od: 19 paź 2022, 17:18
Zajmuję się: nowy użytkownik

Napisano: 20 paź 2022, 9:20

pan ktory prowadzi moja sprawe nie bardzo jest rozmowny. pewnie takich spraw ma bardzo wiele na biurku. ale jesli nie dam dowodow i odpuszcze to nie skorzystam z niczego.
nowyuzytkownik
Praktykant

Napisano: 20 paź 2022, 9:21

czyli ten spis dotyczył pieców i innych zrodel kto mial zakupiony przed 1 lipca 2021 r. ja kupilem po tym terminie i uruchomiłem w tym roku bo dopiero od teraz zaczalem mieszkac i to zaznaczylem w deklarcji. :cry: :?
nowyuzytkownik
Praktykant

Napisano: 20 paź 2022, 11:19

nowyuzytkownik pisze:
20 paź 2022, 9:18
twierdza ze zgłosiłem deklaracje po terminie 11 sierpnia. bo rzeczywiscie zgłosiłem we wrzesniu, opłacam smieci za 3 osoby juz od ponad 6 mieisecy. jakie dowody dac do wniosku te o smieciach ? oswiadczenia od sasiadow ze teraz mieszkam ?
Jeżeli zgłosił Pan piec we wrześniu to pytanie czy zachował Pan termin tych 14 dni od pierwszego uruchomienia, czyli zgodnie z art. Art. 27g. [Deklaracja o źródłach ciepła lub źródłach spalania paliw]
1. Właściciel lub zarządca budynku lub lokalu składa do wójta, burmistrza lub prezydenta miasta deklarację o źródłach ciepła lub źródłach spalania paliw, o których mowa odpowiednio w art. 27a ust. 2 pkt 1 lit. a i c, zwaną dalej "deklaracją", w terminie 14 dni od dnia pierwszego uruchomienia tego źródła ciepła lub źródła spalania paliw.

Jeżeli tak to proszę napisać oświadczenie pod odpowiedzialnością karną i złożyć takie oświadczenie do akt sprawy.
Mag33
Stażysta
Od: 21 cze 2017, 9:11
Zajmuję się: ŚW/ŚR/PS/FA

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x