nowy problem zasiłku dla opiekuna

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~Kati

Re: nowy problem zasiłku dla opiekuna

Post autor: ~Kati »

wczoraj było pierwsze czytanie, jest szansa, że w piątek przegłosują w sejmie, później senat i podpis prezydenta, jak nikt nie będzie się ociągał jest szansa, że od maja wejdzie, ale wypłata i tak jak dobrze pójdzie w czerwcu - wniosek można składać czternaście dni od ogłoszenia
~~o~

Post autor: ~~o~ »

pewne to nic nie jest ale jest możliwe
~Malwina

Post autor: ~Malwina »

Wywiad nic nie pokaze...szkoda na niego kasy.Przepisy tak jak w krajach UE powinny byc przejrzyste...Tu wywiadow niema..Chorzy jak cos potrzebuja sami zapraszaja opieke...
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Nie ma czegoś takiego jak opieka społeczna - to raz. Świadczenia opiekuńcze to świadczenia rodzinne - to dwa.
Walka z wiatrakami since 1998.
~REX

Post autor: ~REX »

A przy okazji wielu ludziom którzy akurat \"źle trafią\" całkowicie poleci dodatek mieszkaniowy bo dostali taaaaką.... kwotę (ZWROTU ZALEGŁOŚCI)
~Aneta

Post autor: ~Aneta »

Opieka społeczna to była ale w okresie międzywojennym
https://isap.sejm.gov.pl/SearchServlet
i to była ustawa krótka, zwięzła i na temat
~znowu

Post autor: ~znowu »

kronos ale po 1 lipca ludzie starali się też o SZO więc mieli wywiady odwołania, większość ma sprawy w WSA ale pewnie odpuszczą no i 2 okres zasiłkowy więc kolejny wywiad

a teraz po prostu są bez kontroli, wyjadą sobie a po 4 miechach przyjdą po zaległości
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

No trudno. Ustawodawca dał plamę, budżet poniesie koszty.
poza tym nie jestem zwolennikiem uznawania z góry polskich obywateli za złodziei i wyłudzaczy. Myślę, ze jednak zdecydowana większość złoży wnioski, gdy tylko dowie się o takiej możliwości.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
~~o~

Post autor: ~~o~ »

większość????
ja myślę , że 100%
no chyba ,że ktoś \"nie doczekał\"
~Kati

Post autor: ~Kati »

no właśnie na tym polega zwrot praw nabytych, oni już byli kontrolowani i weryfikowani a to nie ich wina, że powrót do tych praw trwa tak długo
ODPOWIEDZ