Nowy rozbiór Polski
Nowy rozbiór Polski
Politycy PO wspierali dzisiaj w PE ataki na Polskę w sprawie oddzielenia Śląska od Polski. Jeden z zachodnich europarlamentarzystów domagał się uznania narodowości śląskiej i odłączenia Śląska od Polski. Sprzedawczyki, niczym Radziwiłłowie chcą pozwolić na rozdrapanie Polski.
Re: Nowy rozbiór Polski
Krym do Rosji..( fakt) Kosowo do Serbii? ( oby) kolejno Śląsk do Niemiec..? ( nigdy).Rowling czarodziejka napisze kolejną część Harry Potter jak to się stanie przy obecnym układzie sił politycznych. Nostradamus to jej konkurencja na rynku wydawniczym.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Górny Śląsk - Wolny Śląsk.
Za II Rzeczpospolitej Górny Śląsk miał autonomie i nie było problemu.
Górny Śląsk bez pomocy Polski (a czasami nawet i wbrew niej) walczył o przyłączenie do Polski.
Jak żyje na Śląsku nie spotkałem osoby, która chciałaby by Śląsk był Niemiecki, nie rozumiem więc skąd ten strach. Zaznaczą, że mój dziadek miał w papierach Polak narodowości niemieckiej. Tylko Niemców bardzo nie lubił...
Za II Rzeczpospolitej Górny Śląsk miał autonomie i nie było problemu.
Górny Śląsk bez pomocy Polski (a czasami nawet i wbrew niej) walczył o przyłączenie do Polski.
Jak żyje na Śląsku nie spotkałem osoby, która chciałaby by Śląsk był Niemiecki, nie rozumiem więc skąd ten strach. Zaznaczą, że mój dziadek miał w papierach Polak narodowości niemieckiej. Tylko Niemców bardzo nie lubił...
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
gdzieś to zobaczyłam, spodobało mi się fest.
"Śląsk jak był, tak bydzie polski po wsze czasy, już teroz nie bedziemy takie łamagi jak 600 lat tymu"
Walczyć walczyli, a co prawdą było powiedzieli, także o sobie..
"Śląsk jak był, tak bydzie polski po wsze czasy, już teroz nie bedziemy takie łamagi jak 600 lat tymu"
Walczyć walczyli, a co prawdą było powiedzieli, także o sobie..
Ślązacy zawsze chcieli przynależeć do Polski - vide: trzy Powstania śląskie. Natomiast Niemcy mieszkający na Śląsku zawsze siali ferment Niestety teraz jest tak samo. Więc nasze obawy wcale nie są bezzasadne. Prawda bowiem jest taka, że to głównie Niemcy chcą autonomii dla Śląsaka, po to by go następnie wcielić do Niemiec.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
" to głównie Niemcy chcą autonomii dla Śląsaka, po to by go następnie wcielić do Niemiec"
a to już nie jest prawdą. Przykład z historii - wielkim zwolennikiem autonomii był Korfanty. Raczej nie chciał przyłączenia Ślaska do Niemiec. Zbyt upraszczasz tę sprawę. Znam trochę ludzi, którzy są zwolennikami autonomii Śląska przy jednoczesnym wrogim nastawieniu do Niemiec. Byłbym więc ostrożny ze stwierdzeniem głównie Niemcy.
a to już nie jest prawdą. Przykład z historii - wielkim zwolennikiem autonomii był Korfanty. Raczej nie chciał przyłączenia Ślaska do Niemiec. Zbyt upraszczasz tę sprawę. Znam trochę ludzi, którzy są zwolennikami autonomii Śląska przy jednoczesnym wrogim nastawieniu do Niemiec. Byłbym więc ostrożny ze stwierdzeniem głównie Niemcy.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz Nowy rozbiór Polski - HYdE PaRK przeczytaj również:
Modlitwa Imigrantów
Referendum w sprawie nieprzyjmowania imigrantów do Polski
Targowica
Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 522: Nielegalne oklaski
Doniósł na Nowoczesną
To wiele tłumaczy
Dziękujemy za wsparcie Polski bracia Czesi
Cios dla donosicieli
Do elmera
Kosiniak-Kamysz do więzienia ?
Judasze na unijnym wikcie
Do Andrzeja
13-latka zgwałcona w Berlinie przez 3 Arabów
Precz z lewacką ideologią
Max Kolonko o imigrantach -mówi jak jest
Usiłowali ukamienować w Niemczech transseksualistów.