Nowy wzór wniosku o 500 plus już jest - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 9 z 10    [ Posty: 95 ]

Napisano: 06 cze 2019, 11:06

Reasumując to mogą zmienić się wszystkie druki te w których znajdują się pouczenia czyli w SR,FA i kto wie czy nie w 300+ ale pewna nie jestem,zresztą tego wykluczyć nie można tak do końca?
madziena
Praktykant
Od: 06 cze 2019, 9:28
Zajmuję się: pracownik socjalny ops

Napisano: 06 cze 2019, 11:21

1. Rozporządzenie DS się nie zmieni, co zapowiedziało MRPiPS, czyli obowiązują te same przepisy co w zeszłym roku. Co może się zmienić w druku.
2. Nie ma obowiązującego formularza, nawet jeśli bip-owski formularz ulegnie zmianie, nie ma to znaczenia, o ile formularz zawiera to, co z godnie z przepisami zawierać powinien.
3. W ustawach ZR,FA zmieniły się na przestrzeni roku przepisy, a MRPiPS nie aktualizował do tej pory przykładowych wzorów. Są drukarnie, które robią to na swoich drukach regularnie, po wejściuw życie zmian i tam już nie ma na co czekać. Chyba że MRPiPS planuję jakieś zmiany last minute, w co jednak szczerze wątpię.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2019, 11:40

Ja jednak wolę poczekać w zeszłym roku zrobili babola w druku SW-1 po czym dokonali korekty i 5 dni po ogłoszeniu wzoru zaktualizowali go na BIPie z datą 29.05.2018 zapomniałeś Kronos ?
madziena
Praktykant

Napisano: 06 cze 2019, 11:44

madziena pisze:Ja jednak wolę poczekać w zeszłym roku zrobili babola w druku SW-1 po czym dokonali korekty i 5 dni po ogłoszeniu wzoru zaktualizowali go na BIPie z datą 29.05.2018 zapomniałeś Kronos ?
Nie, po prostu już w zeszłym roku pamiętałem o tym, że wzór na bip-ie jest tylko przykładowym wzorem.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2019, 12:02

No własnie zawsze go można skorygować, szczerze jednak wątpię aby którakolwiek drukarnia ryzykowała wydrukiem FA,SR i SDS w olbrzymich nakładach większość czeka ! i to jest jak najbardziej trafna decyzja, zresztą już to potwierdziłeś ostatnim swoim postem po co siać zamęt w głowach referentów.
madziena
Praktykant

Napisano: 06 cze 2019, 12:17

Kalka napisz, możesz z jakiej firmy miałaś informację o tych drukach to ważne myślę że dla wszystkich tu obecnych którym zależy na aktualnych i sprawdzonych info.
madziena
Praktykant

Napisano: 06 cze 2019, 12:33

madziena pisze:Kalka napisz, możesz z jakiej firmy miałaś informację o tych drukach to ważne myślę że dla wszystkich tu obecnych którym zależy na aktualnych i sprawdzonych info.
i kiedy - czy przed wysłaniem pisma do gmin przez ministerstwo czy po?
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 06 cze 2019, 13:23

żaden problem ja też taką informację uzyskałem telefonicznie z tej firmy i była po komunikacie 3 czerwca gość dzwonildo nich i rozmawiał z kobietą z departamentu bodajże Irminą, zresztą zamawiam u nich i zawsze mam aktualne druki to papcom ze zgierza w necie ich znajdziecie po tych dwóch frazach! a tygrys opiera się tylko na komunikacie w który też uważam że należy się wczytać z uwagą
Alberto
Praktykant
Od: 16 kwie 2018, 12:20
Zajmuję się: Pracownik socjalny, praca związana ze świadczeniami dla rodzin i matek.

Napisano: 06 cze 2019, 13:45

Nie kompromitujcie się bardziej, niż to jeszcze możliwe - jak byk wam napisali w komunikacie w CAS, że druki do sds nie ulegną zmianie ani wszystkie regulacje dotyczące sds. I co wy robicie? Bredzicie że będą zmiany bo jakiś pan z jakiejś drukarni bredzi, że gdzieś tam dzwonił i gdzieś tam usłyszał, że będą zmienione.
Napisali w tym samym komunikacie w cas jak byk napisali, że zmienione/zaktualizowane będą tylko druki do śr. i fa.

Co tu jest jeszcze niezrozumiałego?
dobryniedobry
Praktykant
Od: 22 mar 2019, 15:10
Zajmuję się: Św

Napisano: 06 cze 2019, 13:58

Ja jednak wolę poczekac jest dużo czasu, ale czegoś tu nie rozumiem wiesz że był komunikat, wiesz że w SW-1/2018 był błąd który należało we wniosku przekrelać a mimo wszystko nie wiem o co ci chodzi twój argument wcale mnie nie przekonuje dobryczyjakcitam mam swoje wyrobione zdanie na ten temat i tego się trzymam ty nie musisz.
madziena
Praktykant

Strona 9 z 10    [ Posty: 95 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x