NP i potrącenie z bieżących wypłat czy uchylać?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
pinki277
Stażysta
Zajmuję się: referent ŚW
Kontakt:

NP i potrącenie z bieżących wypłat czy uchylać?

Post autor: pinki277 »

Pani składa wniosek 30.05.2017 r. na II dziecko urodzone, na I przyznane wcześniej.
w dniu składania wniosku okazuje sić że była utrata w lutym 2017 i uzysk za marzec 2017, kwiecień, maj na I wypłacono. Za kwiecień robię NP bo skład rodziny był jeszcze 3 osobowy. W maju już skład rodziny 4 osoby i się łapią na I. Zrobiłam juz wszczęcie pod NP i potem będzie decyzja NP i potrącenie z bieżącej wypłat.
Czy prawidłowo miałam zrobic uchylenie tej pierwszej decyzji na I, i nienaleznie za kwiecień, a potem miał złożyć w maju na I i II bo się znowu łapią tylko że maj już mam wypłacony na I.
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Re: NP i potrącenie z bieżących wypłat czy uchylać?

Post autor: Korowiow »

No raczej ciężko by Ci było uchylić od kwietnia gdy informację o uzysku miałaś 30.05, bo za maj ŚW już się z uwagi na zmianę składu rodziny należało. Skoro na dziś łapią się na 1-sze to nic nie uchylaj tylko wal im NP.
pinki277
Stażysta
Zajmuję się: referent ŚW
Kontakt:

Re: NP i potrącenie z bieżących wypłat czy uchylać?

Post autor: pinki277 »

dzięki. pierwsza myśl zawsze najlepsza.
ODPOWIEDZ