Witam! Od stycznia miałam zatrudnionego pracownika w ramach POKL oczywiście pieniądze i podpisanie umowy było dopiero pod koniec maja. Ja księgowałam wydatki związane z tym pracownikiem w roz.85219, kiedy otrzymałam pieniądze do refundacji w maju, wszystkie listy na wynagrodzenia zaksięgowałam na kontach POKL każdą listę osobno i tak nadawałam kolejny nr dowodu księgowego dla projektu, kóry nadawał mi program księgowy. Teraz mam jednak wątpliwości czy we wniosku o płatność nie powinnam wskazać nr ewidencyjnego przy zaksięgowaniu w 85219, bo ja wskazałam nr ewidencyjny ten który przy refundacji nadawałam księgując na konta POKL.
jeżeli we wniosku wskazałaś w w dacie zapłaty datę refundacji to ja bym zostawiła tak jak jest , natomiast jeżeli w dacie zapłaty wskazałś faktyczną datę zapłay z konta bieżącego to według mniewe wniosku powinny być nr z księgowania w roz 85219
no tak data zapłaty 85219 z dopiskiem refundacja w dniu takim a takim, ale jak byłam na szkoleniu to pani mówiła, ze kontrolujących interesują konta POKL zresztą w 85219 nie miałam podziału na zadania dlatego też ja nie robiłam refundacji kosztów na PK tylko księgowałam każdą listę z danego m-ca osobno tak żeby było podzielone na zadania paragrafy z 7 i 9 i nadawałam nr ewidencyjny przyjęty tylko dla PO KL. Jak dzwoniłam do organu kontrolującego POKL to facet powiedział, ze ten nr nie jest tak istotny byle można było zweryfikować dany wydatek ale i tak mam wątpliwości.