no cóż to spora kwota chociaz wszystko zalezy od tego jak dużym ośrodkiem jesteście
Kasa, która Ci została podlega zwrotowi do budżetu państwa, nie wiem czy jakieś sankcje za to grożą bo nie maiąłm takiej sytuacji, mi największa niewykorzystana kwota jaka zaostała na ŚR to ok 10 000.
Ale sytuację podobną miałam na posiłkach, gdzie wiedziałam, że sporo mi zostanie tzn. powyżej 30 000 i pisałam pismo do UW, że zostanie mi taka nadwyżka i dokonali mi blokady środków, tzn, nie przekazali mi całej dotacji z planu tylko mniej o te trzydzieści parę tysięcy. Oczywiście tłumaczyć w pismie musiałam dlaczego mi zostaje. Ale przynajmniej pretensji nikt do mnie nie miał bo było to jakoś \"lepiej\" załatwione niż oddawanie później na koniec roku, przypuszczam, że po prostu wtedy mieli możliwość innego zagospodarowania tych środków
Ja musiałam podać brak/nadwyżkę do 07 listopada. Na ten dzień nie miałam pojęcia, że tyle osób nie złoży wniosków a z tych co złożyli, że będzie sporo odmów. Z tego , co wiem, to w grudniu już nie wysyła się zapotrzebowania, tylko dają resztę do planu i na tym koniec. Nie jestem księgową, więc nie wiem, czy tak jest faktycznie. Ta kwota, która mi została to ok 1,5% całego planu. To chyba strasznie dużo?
Marika pocieszyłaś mnie. Wszystkim dziękuję za posty.
Anka, ale czy te pisma były z wszystkich UW? tzn z każdego województwa? Ja jestem z pomorskiego i nic nie dostałam. Ostatnie u mnie były polecenia zweryfikowania planu do 7 listopada.