O kiedy przyjmujemy wnioski na DE - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 03 gru 2013, 9:19

czyli wnioski przyjmujemy tak...jak o dodatek mieszkaniowy? miesiąc wczesniej? o od następnego miesiąca wypłata ?....
~:)

Napisano: 03 gru 2013, 13:39

Tak jest najlepiej. Decyzję przyznającą zryczałtowany dodatek energetyczny można wysłać razem z decyzją przyznającą dodatek mieszkaniowy. Zaoszczędzimy kasę na korespondencji.
~zz

Napisano: 03 gru 2013, 14:23

ale pod warunkiem,ze zostana dwa wnioski złozone jednoczesnie...

Napisano: 03 gru 2013, 14:30

a jak wnioskodawca niedostanie DM to poco ma składać o energetyczny, przecież rożnie może być
~Olka

Napisano: 03 gru 2013, 15:10

dobre pytanie a jak nie dostanie dodat. mieszkaniowego to odmowa na d. energetyczny
~Małgosia

Napisano: 03 gru 2013, 15:36

a gdzie to pisze na jaki okres przyznaje się D.E.
i gdzie pisze od którego miesiaca się przyznaje. W dodatkach jest to jasno określone - a w DE ?
~teresa

Napisano: 03 gru 2013, 15:51

i wlasnie o to chodzi,ze niewiadomo jak...haha,ja juz mam dosc...:(

Napisano: 03 gru 2013, 16:05

kryterium DE jest przyznany DM a co do okresu przyznania to wolna amerykanka
~Olka

Napisano: 03 gru 2013, 16:07

Np. wniosek złożony w lutym 20-go dnia - przyznanie DE od m-ca lutego jest możliwe no ale wypłata do 10 - lutego czyli z góry ...paranoja do kwadratu
~teresa

Napisano: 03 gru 2013, 16:48

Ja myślę że jeżeli nic w ustawie nie ma odnośnie terminu składania wniosku/wyd decyzji (inaczej niż to jest w ustawie o dodatkach mieszkaniowych) to stosujemy to ogólne przepisy kpa. Jak wniosek złożony w styczniu to i d.e. od stycznia. Jeżeli wniosek złożony 31 stycznia to w lutym płacimy d.e. za luty i wyrównanie za styczeń.
Tylko że wtedy komplikuje się trochę sprawa bo interesant który składa pierwszy raz wniosek o d.m. musiałby przyjść w następnym miesiącu jeszcze raz i złożyć wniosek o d.e.
~Fantomas

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x