Obciązanie gminy kosztami koordynatora - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 19 cze 2023, 13:38

Witam
mam pytanie odnośnie obciążania gmin kosztami objęcia rodziny zastępczej opieką koordynatora w przypadku, gdy dziecko zostało umieszczone w rodzinie zastępczej przed 2012 rokiem i gmina nie jest obciążana za pobyt dziecka w rodzinie zastępczej, czy obciążać gminę kosztami koordynatora? oraz czy jeśli rodzina zastępcza spokrewniona nie wystąpiła z wnioskiem o świadczenie na dziecko, wobec powyższego gmina też nie jest obciążana, jednakże rodzina wystąpiła o objęcie jej opieką koordynatora, to w takim przypadku obciążać gminę kosztami koordynatora. Myślę, że nie, ale proszę o Państwa sugestie.
adasiunia
Praktykant
Od: 25 wrz 2019, 12:50
Zajmuję się: piecza zastępcza

Napisano: 20 cze 2023, 13:53

co do dzieci umieszczonych przed 2012r. to nie obciążamy a co tego przypadku, że rodzina zastępcza nie pobiera świadczeń ale jest objęta opieką koordynatora to u nas jest taki przypadek i my będziemy obciążać za koordynatora
TOMASZ18
Stażysta
Od: 16 mar 2016, 9:42
Zajmuję się:

Napisano: 30 cze 2023, 15:05

czy korzysta może ktoś z Was z Pomostu (tej wersji płatnej dla pieczy zastępczej) i czy można tam jakoś sprawnie generować te obciążenia kosztami koordynatorów ?
TOMASZ18
Stażysta
Od: 16 mar 2016, 9:42
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2023, 7:47

Jeden PCPR zgłaszał taką potrzebę do Sygnit, ale nie wiem na jakim to jest etapie.
Jeśli nie da się generować takich obciążeń z Pomostu, to warto zrobić takie zgłoszenie od siebie.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x