obliczenie dochodu na osobę 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 sty 2017, 12:33

Witam,

czy ktoś z Państwa się orientuje jak obliczyć dochód na osobę do 500+, w sytuacji gdzie ja w 2014 roku miałam dochód utracony mąż pracował , jak dzisiaj dzwoniłam do Mops-u to Pani powiedziała, że u mnie będą brali dochód za pierwszy miesiąc kiedy pracowałam w 2015 roku. Jak mam dodać tą swoją wypłatę do pitu 11 męża zeby wyszedł nam dochód na osobę. Bardzo proszę o pomoc .
moncia011

Napisano: 27 sty 2017, 13:03

Z Pit 11 męża, od dochodu odejmuje Pani składki zdrowotne i społeczne oraz podatek i jeżeli mąż pracowałam całym rokiem u tego samego pracodawcy to dzieli Pani ten dochód na 12 miesięcy a jak np. zaczął pracę od kwietnia 2014 r. to dzieli Pani ten dochód przez 9 miesięcy, następnie do tego co Pani wyjdzie dodaje Pani swój dochód za pierwszy miesiąc i dzieli to Pani przez liczbę członków rodziny. Jak rozpoczęła Pani pracę np. w marcu 2015 r. to dochód netto za kwiecień.
Pozdrawiam :)
Gość

Napisano: 27 sty 2017, 13:04

Gość pisze:Z Pit 11 męża, od dochodu odejmuje Pani składki zdrowotne i społeczne oraz podatek i jeżeli mąż pracowałam całym rokiem u tego samego pracodawcy to dzieli Pani ten dochód na 12 miesięcy a jak np. zaczął pracę od kwietnia 2014 r. to dzieli Pani ten dochód przez 9 miesięcy, następnie do tego co Pani wyjdzie dodaje Pani swój dochód za pierwszy miesiąc i dzieli to Pani przez liczbę członków rodziny. Jak rozpoczęła Pani pracę np. w marcu 2015 r. to dochód netto za kwiecień.
Pozdrawiam :)
dokładnie takie są zasady :)
młoda500+

Napisano: 27 sty 2017, 13:05

nie dochód netto i nie odejmujesz kwoty składki zdrowotnej z PIT, musisz pomnożyć ją razy 9 i podzielić przez 7,75
Gość

Napisano: 27 sty 2017, 13:15

Zawsze bierzemy dochód netto i nigdy nikt się tego nie przyczepił.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x