bema proszę podpytaj koleżanki w jakim pliku zapisują listy w amazisie, nemezisie zeby program czytał. chcemy nawiązać współpracę w bankiem spółdzielczym. mamy dwie opcje wypłat: na konto albo wypłata gotówkowa w kasie. jak to wygląda od strony technicznej. a Wy w jakim banku macie?bema pisze:Z programów AMAZIS. NEMEZIS, POMOST dziewczyny eksportują mi pliki z listami wypłat, ja je zaczytuję do bankowości elektronicznej, podpisujemy z szefową i puszczamy.
jako plik tekstowy? tam jest duzo opcji w amazisie i nie wiem którą wybraćgumi pisze:ja mam konto w BS i pliki, które z Amazis i Nemezis mi importuje koleżanka maja końcówkę .txt
a jest taka opcja elixir bgż. ale w ten sposób mozna puścic tylko wypłaty na konta bankowe czy jak ktoś ma wypłate gotówkową w BS to też jakoś można? u nas połowa petentów ma konta a połowa nie. wszystko w jednym Banku Spółdzielczym.Gość pisze:Mój bank to PBS, wiem że dziewczyny przy eksporcie wybierają opcję przelew ELEXIR BGŻ. Na początku współpracy przyjechał pan z banku, coś nam trochę ustawił w programach, a teraz informatyk już sam sobie radzi. Fajnie zaczytuje, dobrze puszcza.
dzięki za pomoc. resztę ustalimy z bankiem.bema pisze:Gotówką nie mam wcale. Wszystko idzie przelewem, ewentualnie przekazem pocztowym. Przekazów mam ok. 30 miesięcznie