dyscyplina ?-PRZEKROCZENIE PLANU - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 23 lut 2016, 9:46

Mam taki problem, w uchwale budżetowej na 2016 r Skarbnik nie wprowadził mi rozdziału 85204, ale 8 stycznia dostałam Zarządzenie z mocą obowiązywania od 1.1.16, gdzie w załączniku (tabeli) był wpisany pełen wnioskowany przeze mnie plan na 2016 r, w styczniu zapłaciłam 760 zł za rodziny zastępcze. Po oddaniu sprawozdań okazało się, że Skarbnik się pomylił i w załączniku umieścił mi plan 85204, ale tak naprawdę nigdzie więcej go nie ma i liczy się to co w uchwale a nie to co w załączniku do Zarządzenia. Kazał mi poprawić swój plan na zerowy, twierdząc, że przekroczenie 760 zł, w niczym mi nie zaszkodzi bo w roku można mieć przekroczenie ok 3500 zł. Nie wiem co robić, bo uważam, że nie wprowadziłam kwoty planu z niczego. Dostałam jednak dzisiaj uchwałę Rady Gminy, która wprowadza mi jakby ponownie tę kwotę. Co mam roić-boję się, że takie przekroczenie ma znaczenie, jednak przecież ja cały czas byłam świadoma że mam te pieniądze w planie, tylko obawiam się, że kontroli to nie będzie obchodziło.Jak to jest z tymi przekroczeniami i dyscypliną finansów publicznych?
olik

Napisano: 23 lut 2016, 9:50

zrób sobie notatkę z tego, przecież to nie twoja wina, to oni się machnęli. ty musisz płacić rachunki za rodziny zastępcze. a tak naprawdę Skarbnik ma rację, dyscyplina jest powyżej jakiejś kwoty i zdaje mi się, że jest to kwota średniego wynagrodzenia.
gumi
VIP
Od: 17 mar 2015, 8:57
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x