Obszar D - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 mar 2017, 9:03

Witam, chciałabym zasięgnąć opinię, otóż wczoraj dzwoniła do mnie Pani z zapytaniem czy może złożyć wniosek i czy dostanie dofinansowanie do przedszkola, jeżeli jej syn dopiero od września będzie chodził do przedszkola. Pytała czy może złożyć wniosek do końca sierpnia. Zastanawiam się czy w takim przypadku jeżeli ona złoży wniosek w sierpniu to to prawnie dziecko jeszcze nie będzie uczęszczało do przedszkola, więc wniosek powinnam odrzucić formalnie, ale w sumie ona by mogła we wrześniu napisać podanie o przywrócenie terminu. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
monika9158
Praktykant
Od: 03 mar 2017, 8:49
Zajmuję się: Aktywny Samorząd

Napisano: 03 mar 2017, 9:19

Pewnie dziecko formalnie zostanie przyjęte do przedszkola dużo wcześniej niż w sierpniu. Będzie mogła złożyć wniosek ze wszystkimi wymaganymi załącznikami. Jeżeli wniosek będzie niekompletny ze względu na bark FV to będzie miała 30 dni na uzupełnienie wniosku. Najlepiej niech składa na koniec sierpnia :)
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 03 mar 2017, 9:23

z tego co się orientuje, w przedszkolach składa się wnioski o przyjęcie w marcu 2017, w kwietniu rodzice mają informację czy dziecko się dostało, więc jak rodzic będzie składał do Ciebie wniosek, zapewne będzie miał już umowę z przedszkolem i nie widzę problemu aby nie przyznać dofinansowania
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 03 mar 2017, 13:10

Miałam taką sytuację w zeszłym roku. Wniosek złożony w sierpniu. Przedszkole bez problemu wystawiło zaświadczenie, że dziecko będzie uczęszczało do przedszkola od września.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2017, 14:34

czy może złożyć wniosek i otrzymać dofinansowanie na dziecko w przedszkolu mama która obecnie przebywa na urlopie macierzyńskim z drugim dzieckiem? od kogo dostanie zaświadczenie o zatrudnieniu od pracodawcy tylko z zapisem że na urlopie? :?
gosiapcpr.

Napisano: 10 mar 2017, 9:48

Taka sytuację też miałam. Przyjęłam wniosek, ponieważ ta osoba jest osobą aktywną zawodową (jest zatrudniona).
Firma, w której pracuje wystawiła zaświadczenie o zatrudnieniu i nawet nie wpisali, ze jest na urlopie macierzyńskim. Na wszelki wypadek(kiedy jeszcze nie wiedziałam, co wypisze zakład pracy), powiedziałam, żeby przyniosła swoją umowę o pracę.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x