obszar D
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
obszar D
Co zrobić w sytuacji, gdy Wnioskodawca złożył wniosek na dwójkę dzieci, w tym na jedno które dopiero rozpocznie żłobek we wrześniu. Na chwilę obecną wniosek jest niekompletny, ponieważ nie jest w stanie fizycznie dostarczyć wymaganych dokumentów dot. żłobka. Na chwilę obecną mamy takie rozwiązania:
A) zrobić umowę na jedno dziecko, na drugie w późniejszym czasie aneks
B) wycofać wniosek i złożyć pod koniec sierpnia na nowo (co dla mnie jest już kompletnie bez sensu, bo traci osoba możliwość refundacji)
C) zawieszenie postępowania
A) zrobić umowę na jedno dziecko, na drugie w późniejszym czasie aneks
B) wycofać wniosek i złożyć pod koniec sierpnia na nowo (co dla mnie jest już kompletnie bez sensu, bo traci osoba możliwość refundacji)
C) zawieszenie postępowania
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: obszar D
a nie można normalnie napisać umowy i w niej zapisać że termin dostarczenia dokumentów jest gdzieś koło września?? decyzję o przyjęciu do żłobka niech przedłożą i umowę można pisać
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Niby tak, ale wniosek jest niekompletny, więc jak go zweryfikować pozytywnie
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to co w nim konkretnie brakuje??
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wyceny za żłobek i kserokopii umowy ze żłobkiem, niestety mamy to jako wymagane załączniki
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
jeden wniosek niech złoży (na to dziecko co chodzi do żłobka) a na drugie niech złoży w sierpniu, wtedy będzie miała czas na dostarczenie brakujących dokumentów
nie wiem jak u Was ale u nas już ludzie mają umowy, przecież jest po rekrutacji i maja podpisane umowy; a jak nie to niech weźmie jakieś papier ze żłobka że się dziecko dostało, we wniosek kwotę dofinansowania niech wpiszą maksymalną, ja za dziecko w żłobku płacę ponad 400 więc i tak więcej niż mona dostać z AS'a
nie wiem jak u Was ale u nas już ludzie mają umowy, przecież jest po rekrutacji i maja podpisane umowy; a jak nie to niech weźmie jakieś papier ze żłobka że się dziecko dostało, we wniosek kwotę dofinansowania niech wpiszą maksymalną, ja za dziecko w żłobku płacę ponad 400 więc i tak więcej niż mona dostać z AS'a
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dzięki, spróbuje na nim wymusić załatwienie jakiś papierów ze żłobka 

- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
u nas w mieście rekrutacja była chyba w kwietniu do przedszkoli/żłobków a w maju podpisywali umowy, zadzwoń do przedszkola i zapytaj kiedy będą mieli umowy a może już mają i wtedy nie będziesz miała problemu
Oprócz obszar D - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Aktywny Samorząd a ortopedia - ten sam cel dofinansowania
Aktywny Samorząd obszar A zadanie numer dwa
Obszar C zadanie 4 - gwarancja
Opinia eksperta PFRON Obszar C
Ważne orzeczenie a wypłata dodatku
BRAK ZAŚWIADCZENIA a zwrot wypłaconego czesnego
obaszr B1 iPhone Aktywny Samorząd
C-3
wniosek O podopieczny
wezwanie do zwrotu
Naprawy protez i wózków