witam mam prośbę czy mogłby ktoś podpowiedzieć jak robiliście ocenę sytuacji dziecka? jestem nową osobą w pcpr i mam to zrobić a nie wiem za bardzo jak?? bardzo proszę o pomoc
podpowiadam: żeby oszczędzić sobie pracy w jednym piśmie zawieraj Informacje o sytuacji dziecka a jako podsumowanie pisz o zasadności pobytu dziecka w pieczy.
a jaka to różnica??????
opisujesz dziecko: zdrowi, szkoła, funkcjonowanie w placówce RDD czy gdzie tam jest, kontakty z rodziną biologiczną, rodzeństwem, urlopowania, plany na przyszlość
piszesz czy zasadny jest dalszy pobyt w pieczy
jakie formy pracy z dzickiem sa stosowane, co robi RDD (dyrektor, wychowawca) i to wszystko
opinia(sprawozdanie) do sądu :krotki opis funkcjonowania dziecka(fakty),zalecenia do dalszej pracy (wynikające z ind. planu pracyz dzieckiem ),zasadnośc pobytu**** np.brak możliwości powrotu do domu z uwagi na nieprawidłowe postawy rodzicielskie u rodzicow (zaburzone osobowości,ojciec przemocowy) i niewystarczające warunki do dalszego rozwoju
Czy pod kwestionariuszem oceny sytuacji dziecka podpisuje się wam rodzina zastępcza? Czy załączacie jakieś dodatkowe dokumenty np. oświadczenia o stanie majątkowym, oświadczenie o ochronie danych osobowych itp.