ocena sytuacji dziecka - Stare tematy

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 16 lip 2012, 12:32

witam mam prośbę czy mogłby ktoś podpowiedzieć jak robiliście ocenę sytuacji dziecka? jestem nową osobą w pcpr i mam to zrobić a nie wiem za bardzo jak?? bardzo proszę o pomoc
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2012, 12:41

do ani ,gdzie przebywa to dziecko w r.z. czy w p.o-w?
~jula

Napisano: 16 lip 2012, 13:11

chopdzi mi o dzieci umieszczone w rodzinie zastępczej, a dokładniej o te sprawozdanie do sądu o zasadności pobytu dziecka w rodzinie zastępczej
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2012, 13:11

chopdzi mi o dzieci umieszczone w rodzinie zastępczej, a dokładniej o te sprawozdanie do sądu o zasadności pobytu dziecka w rodzinie zastępczej
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2012, 23:12

podpowiadam: żeby oszczędzić sobie pracy w jednym piśmie zawieraj Informacje o sytuacji dziecka a jako podsumowanie pisz o zasadności pobytu dziecka w pieczy.
~aga

Napisano: 17 lip 2012, 0:06

u nas też jest tak jak pisze aga
~mago

Napisano: 18 lip 2012, 21:24

czy ktoś może robił ocene dla dziecka z placówki typu rodzinnego?bardzo prosze o pomoc to pilne;(
~sofia

Napisano: 19 lip 2012, 23:32

a jaka to różnica??????
opisujesz dziecko: zdrowi, szkoła, funkcjonowanie w placówce RDD czy gdzie tam jest, kontakty z rodziną biologiczną, rodzeństwem, urlopowania, plany na przyszlość
piszesz czy zasadny jest dalszy pobyt w pieczy
jakie formy pracy z dzickiem sa stosowane, co robi RDD (dyrektor, wychowawca) i to wszystko
~aga

Napisano: 20 lip 2012, 0:01

opinia(sprawozdanie) do sądu :krotki opis funkcjonowania dziecka(fakty),zalecenia do dalszej pracy (wynikające z ind. planu pracyz dzieckiem ),zasadnośc pobytu**** np.brak możliwości powrotu do domu z uwagi na nieprawidłowe postawy rodzicielskie u rodzicow (zaburzone osobowości,ojciec przemocowy) i niewystarczające warunki do dalszego rozwoju
~KN

Napisano: 30 lip 2012, 10:58

Czy pod kwestionariuszem oceny sytuacji dziecka podpisuje się wam rodzina zastępcza? Czy załączacie jakieś dodatkowe dokumenty np. oświadczenia o stanie majątkowym, oświadczenie o ochronie danych osobowych itp.
~Justyna

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x