Czy macie już zasilenie z aplikacji dziedzinowej do CAS bo u mnie jest na czerwono WAW ?
Witam.
Pracujemy na TT-POMOC i też nie mam zasilenia WAW.
Dostawca oprogramowania stwierdził że u nas jest wszystko OK. Certyfikat empatii aktualny.
Zgłosiłem sprawę do UW i czekam na odpowiedź.
Od znajomych pracujących na tym samym programie mam informację że oni mają już zasilenie WAW.
Ciekawe dlaczego jedni mają a drudzy nie.
Jak się czegoś dowiecie dajcie znać.
Pozdrawiam
U mnie jest podobna sytuacja u nas jest niby wszystko jest ok, a danych nie zaczytuje. W UW kazali mi się skontaktować z Top-Team. Również jestem ciekawa dlaczego tak jest, że jedni mają a inni nie.
Pozdrawiam.
Zestawy WAW funkcjonują jako integralna część oprogramowania TT-POMOC od wielu lat. Usługa uzupełniania działa w tle i nie wymaga ingerencji Użytkownika. Proces tworzenia każdego sprawozdania (czyt. obliczania i wysyłania WAW) składa się z trzech etapów i odbywa się zgodnie z harmonogramem:
1pobranie sprawozdania (warunkiem koniecznym jest aktualny certyfikat do komunikacji z CSIZS): obowiązujący limit pobrań to raz na dobę (co 24 godziny),
2uzupełnienie sprawozdania (co 6 godzin),
3wysłanie uzupełnionego wcześniej sprawozdania (co 12 godzin).
W celu uniknięcia przeciążenia serwera, wymienione zadania startują nie wcześniej niż pół godziny od jego uruchomienia. Po tym czasie zaczynamy liczyć ww. interwały.
W związku z tym dane takie nie są uzupełniane i wysyłane gdy tylko pojawi się sprawozdanie w CAS.
Udostępnienie sprawozdania OZPS w CAS nie jest równoznaczne z opublikowaniem zestawu WAW do uzupełnienia przez TT-POMOC. Zestaw WAW może być publikowany później do pobrania i tylko przez określony czas np. 2 tygodni.
Jeśli w CAS widnieje informacja, że zestaw nie dane nie zostały przesłane jeszcze przez system dziedzinowy prosimy o sprawdzenie:
czy został pobrany zestaw za rok 2022 (menu Emp@tia - WAW)
czy certyfikat komunikacji jest aktualny (menu System - Dane użytkownika, zakładka Emp@tia)
czy pojawiają się wpisy dot. wywołań automatycznego pobierania WAW (menu Emp@tia - Zadania)
czy wersja serwera Firebird to 2.5.8 albo 2.5.9 (główny ekran po zalogowaniu)
czy Jednostka nadrzędna (np. Urząd Wojewódzki) rzeczywiście opublikowała zestaw do pobrania (mowa o zestawie WAW, nie o opublikowaniu sprawozdania OZPS do uzupełnienia)
Hej
Widzę że nie tylko u mnie jest ten problem (Top-Team - dolnośląskie)
Sprawdź w programie (TT POMOC) - Empatia - WAW - i u góry będzie "Zestawy WAW i w nawiasie 5 ikon - kliknij na pierwszą chmurkę (Pobierz teraz pomijając harmonogram).
Następnie przejdź do - Empatia - Zadania i tam zobaczysz swoje wywołanie usługi.
Tyle udało mi się ustalić. Ja mimo klikania we wszystkie te ikony nadal nie mam zasilenia WAW w CAS.
Zgłosiłem problem do UW i czekam na odpowiedź (przesłałem im zrzuty ekranu i poprosiłem o sprawdzenie).
Może wspólnie do czegoś dojdziemy