Od demokracji do inwigilacji - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 06 maja 2015, 15:08

https://www.mpips.gov.pl/aktualnosci-wsz ... ernet.html

Dobre, ale czy o to chodziło? Chodzi mi o komunikację realizatora z instytucjami ponad świadczeniobiorcą. Jak na dłoni wszystko. Niesamowite. Ludziska będą mogły gołe wnioski składać, a my już sobie poradzimy. Sajens fikszyn.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 15:10

no śmierdzi to na odległość, już wiem jak to się u nas skończy, że skąd mamy tej osoby dochody, i jakim prawem bez jej wiedzy je zbieramy czy cos w tym stylu
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 15:13

Nie, nie - złożenie wniosku jest przyzwoleniem na grzebanie w życiorysie. Zostaje jeszcze kwestia gospodarstwa rolnego, ale to też nie jest problem, bo dla nadgorliwca wystarczy jedno zaświadczenie, a potem co roku można jechać na samych oświadczeniach.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 19:05

To jest śmiech na sali co proponuje rząd już nie przesadzajmy ze tych dokumentów do świadczęn rodzinych czy funduszu jest aż tak dużo, zwłaszcza ze wniosek o zasiłek rodzinny składa sie raz w roku i do tego zusu i urzędu skarbowego to już można podjechać i pobrać odpowiednie dokumenty. Inaczej sie przyjmuje wniosek z kompletem dokumentów niż sam wniosek bez nich. Pózniej dopiero kwiatki bedą wychodzić i taka osoba bedzie po kilka razy do urzędu przyjeżdzać aby składać wyjaśnienia i tłumaczyć sie z dochodów itp
gość 76

Napisano: 06 maja 2015, 22:18

fajnie :D z racji tego, że na świadczeniach, funduszu i całym tym syfie jesteśmy we dwie narobię se nadgodzin, aż miło :lol: Bo kilkakrotne prośby do kierownictwa o pomoc nie przynoszą skutku. Ale mea kulpa 8-) od lat pokazujemy, ze dajemy radę więc dlaczego teraz ma być inaczej. Zresztą, coś mnie łamie w kościach i nie tylko i może się okazać, że w okresie zasiłkowym z L$ trza będzie korzystać. Oj, oj....
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 07 maja 2015, 7:52

do Sipera
fajnie masz jesteście we dwie. A ja sama w FA, ZR itd....
oka

Napisano: 07 maja 2015, 8:09

miesięcznie śr + fa + składki około 400 tyś. Gmina 15 tyś mieszkańców.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 07 maja 2015, 8:14

a mi się to nie podoba bo i tak ludzie na nas psioczą że za dużo tych dokumentów żądamy, a jak sami będziemy zaglądać w ich dochody to nas pozabijają
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 8:17

oka pisze: fajnie masz jesteście we dwie. A ja sama w FA, ZR itd....
Więc jak pójdziesz na zwolnienie, bardziej ich zaboli. To, że jesteś jedyna to Twój atut bo łatwo Cię nie wymienią.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x