zwolnienie lekarskie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 06 maja 2015, 14:29

w wywiadzie jest informacja że osoba ubiegajaca się o szo do konca czerwca jest na zwolnieniu lekarskim ale stale opiekuje się matka. przyznac zasiłek?
milkaaa

Napisano: 06 maja 2015, 14:35

no jak jest na zwolnieniu to jest chora i pewnie sama wymaga opieki
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 14:37

milkaaa pisze:w wywiadzie jest informacja że osoba ubiegajaca się o szo do konca czerwca jest na zwolnieniu lekarskim ale stale opiekuje się matka. przyznac zasiłek?
tzn. ma zasiłek chorobowy po utracie zatrudnienia ? wywiad potwierdza sprawowanie opieki ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 14:42

opiekę sprawuje - wywiad potwierdza. poszedł do lekarza dostał zwolnienie lekarskie (orzeczenia o niepełnosprawności nie ma)
milkaaa

Napisano: 06 maja 2015, 14:43

zatrudnienia już od dawna ta osoba nie podejmowała
milkaaa

Napisano: 06 maja 2015, 14:44

milkaaa pisze:opiekę sprawuje - wywiad potwierdza. poszedł do lekarza dostał zwolnienie lekarskie (orzeczenia o niepełnosprawności nie ma)
może ja i ciężko myślę .. komu to zwolnienie przedstawi ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 14:45

Ewalu pewnie na KRUSie jest i tam to zwolnienie
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 14:47

tak tak. jest na KRUSIE ale mam oświadczenie ze nie prowadzi gospodarstwa rolnego
milkaaa

Napisano: 06 maja 2015, 14:51

co z tego że nie prowadzi jak krus wyłącza tych ludzi z ubezpieczeń, wczoraj przyszła kobieta, która pracowała, potem była na zasiłku dla bezrobotnych ale będzie składać wniosek o śp bo ma chore dziecko, wysłałyśmy ją do krus żeby się ubezpieczyła przy mężu bo mąż ma 7 ha, a ci dali jej karteczkę od kiedy ma śp, więc odesłaliśmy ją z powrotem, żeby im powiedziała że nie ma śp tylko zasiłek pielęgnacyjny, i żeby ich okłamała że to jest jej potrzebne do rodzinnego albo pomocy społecznej
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 14:54

ja go o tym poinformowałam ale chciał złożyć wniosek więc wzięłam tylko teraz nie wiem czy mam przyznac skoro jest na tym zwolnieniu...
milkaaa

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x