od kiedy pomoc? - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 18 kwie 2013, 16:59

mam pytanie mam postanowienie z dnia 25 lutego 2013 r. rodzina złożyła wniosek o przyznanie pomocy 18 kwietnia a wiem że dziecko w tej rodzinie przebywa juz od dawna i teraz ja juz nie wiem od którego dnia przyznać pomoc? od dnia postanowienia? od dnia złozenia wniosku przez rodzine? od dnia uprawomocnienia sie postanowienia? tak wiem ze w ustawie jest napisane że od dnia faktycznego umieszczenia dziecka w rodzinie zastępczej, ale tak naprawde to dziecko od zawsze mieszkało z dziadkami a dopiero teraz oni wystąpili o ustanowienie rodziną zastępczą.
~anka

Napisano: 18 kwie 2013, 17:26

ja bym przyznała od dnia faktycznego umieszczenia w świetle postanowienia sądu, które to jest wykonalne z chwilą uprawomocnienia się no chyba że jest wydane z klauzula natychmiastowej wykonalności to wtedy od dnia wydania
~Iza

Napisano: 19 kwie 2013, 14:03

popieram w 100%
~Tomasz

Napisano: 19 kwie 2013, 20:14

od dnia kiedy stali się rodziną zastępczą
chyba, że nastąpiło to przed 1 stycznia 2012 to od tego dnia bo poprzednia ustawa przewidywała że od dnia złożenia wniosku.
~LeOn

Napisano: 22 kwie 2013, 12:26

a w życiu
~Iza

Napisano: 22 kwie 2013, 15:39

od uprawomocnienia się postanowienia sądu
~.....

Napisano: 22 kwie 2013, 15:39

od uprawomocnienia się postanowienia sądu
~.....

Napisano: 26 kwie 2013, 0:36

nie rozumiem pytania, skoro w ustawie pisze od dnia faktycznego umieszczenia dziecka to prawomocność postanowienia nie ma to nic do znaczenia. Urzędnicy od 2012 roku obowiązuje nowa ustawa.
~LeOn

Napisano: 26 kwie 2013, 10:44

tylko,że przed uprawomocnieniem postanowienia nie była to rodzina zastępcza, więc nawet jeśli dziecko mieszkalo tam wcześniej, to mieszkalo u zwykłej rodziny, a dopiero od prawomocności postanowienia przebywa w zastępczej
~.....

Napisano: 29 kwie 2013, 16:50

od uprawomocnienia się postanowienia sądowego, chyba że rodzina jest tymczasowa to od dnia wydania postanowienia Sądu.
~m_m

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x