od kiedy przyznać ZDO ??? HELP - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 06 sie 2015, 10:37

ser...n pisze::shock: :shock: :shock: Bzdura!!!
ale czy oprócz słowa bzdura mogę usłyszeć jakiś argument to popierający?
zuzka

Napisano: 06 sie 2015, 12:06

zszokowany ser nie moze podac ci zadnego argumentu, bo takiego nie ma:D moze co najwyzej jeszcze mnie troche powyzywac;-) ja bym sie nie zastanawiala i przyznala to zdo, a ty jak sie boisz to wymyslaj odmowe, ale na koniec podpowiedz odwolanie (jesli w skladzie orzekajacy sko nie bedzie kogos przypominajacego ser...a to powinni taka decyzje uwalic i przyznac to co sie gosciowi nalezy
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 06 sie 2015, 12:37

Art. 6
2. W przypadku upływu terminu, na który została wydana decyzja, w związku z utratą ważności orzeczenia o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności, prawo do zasiłku dla opiekuna, w związku z uzyskaniem nowego orzeczenia, ustala się na wniosek.
3. W przypadku, o którym mowa w ust. 2, prawo do zasiłku dla opiekuna przysługuje, jeżeli wniosek o ustalenie prawa do zasiłku dla opiekuna został złożony w okresie 3 miesięcy, licząc od dnia wydania orzeczenia o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności.
Ustawa z dnia 4.04.2014 r. o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów
Kati@

Napisano: 10 sie 2015, 14:06

dzięki za informacje
nie boję się przyznać świadczenia, tylko komputer " krzyczał" iż jest to świadczenie nienależne :(((((

przyznaję zgodnie z art. 6 - od maja 2015r. ZDO

jeszcze raz dzięki :)))
zuzka

Napisano: 10 sie 2015, 14:17

A ten?

Art. 5. 1. Postępowanie w sprawie ustalenia prawa do zasiłku dla opiekuna organ ustalający prawo do świadczeń pielęgnacyjnych wszczyna na wniosek osoby ubiegającej się o zasiłek dla opiekuna. Wniosek może być złożony nie później niż w terminie 4 miesięcy od dnia wejścia w życie ustawy.
abc

Napisano: 11 sie 2015, 8:08

uważam ,ze zapis miał zastosowanie przy wejściu w życie ustawy
zuzka

Napisano: 11 sie 2015, 8:33

Ja obstawiam, że ZDO powstało by zadośćuczynić ludziom, którzy przez błędną ustawę utracili prawo do ŚP. Teraz już nie ma czego zwracać, więc zostaje SZO albo ŚP, bo jaka jest teraz różnica między tym klientem, a jakimś zupełnie nowym? Ten zapis nadal istnieje, nie można go zignorować, chyba że masz do tego podstawę.
abc

Napisano: 11 sie 2015, 22:21

abc, oczywista oczywistość. Dobrze obstawiasz.
A zuzka jak przyznała ZDO, niech teraz główkuje jak to odkręcić.
ser...n

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x