SYGNITY aktualizacja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 11    [ Posty: 101 ]

Napisano: 05 sie 2015, 11:50

czy ktos robił nową aktualizację? nie polecam.. porażka jakaś.. strasznie nie dopracowane..
tomson

Napisano: 05 sie 2015, 11:59

dlatego ja się wstrzymałam ;) co tam nie działa, z czym są problemy ? ;)
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 05 sie 2015, 12:04

robię wydruk decyzji z edycją ... a tu zonk.. wszystko co było do tej pory w nich edytowane zniknęło.. windykacja - nieaktywna zakładka "wpłata z urzędu skarbowego".. dłużnicy alimentacyjni - tylko 1 opcja dla wydruku indywidualnego... to tak na dzień dobry tylko..
tomson

Napisano: 05 sie 2015, 12:18

tomson a czy Ty czasami nie masz nowej wersji sygnity na kształt pomostu?
My mamy od ponad miesiąca jako króliki doświadczalne.

Jeśli masz, nie radzę zaglądać do list wypłat (od nowa musisz ustawiać) ani do TW - tam dopiero jest cyrk! Wszystko zniknęło!
kawa i ciasto

Napisano: 05 sie 2015, 12:29

kawa i ciasto pisze:tomson a czy Ty czasami nie masz nowej wersji sygnity na kształt pomostu?
My mamy od ponad miesiąca jako króliki doświadczalne.

Jeśli masz, nie radzę zaglądać do list wypłat (od nowa musisz ustawiać) ani do TW - tam dopiero jest cyrk! Wszystko zniknęło!

masakra jakaś!!!!!!!!!!!!!!!!! jak to ogarnąć? i to teraz jak mamy tyle pracy to oni nam takie zmiany serwują:((((((((((((((((((((((
nowa7777

Napisano: 05 sie 2015, 12:30

to co mamy robić jak nie radzisz zaglądać? przecież wypłaty trzeba będzie zrobić i to już niedługo więc jakoś to g....o musimy ogarnąć , tylko jak???????????????????
nowa7777

Napisano: 05 sie 2015, 12:31

ja jestem po spotkaniu nie mam nowej wersji ale mówili że będą wszystko doprecyzować i w ogóle pięknie będzie i że to nie oni wymyślili tylko ministerstwo
asiak

Napisano: 05 sie 2015, 12:41

Oczywiście "nie radzę" zaglądać, żeby się nie wkurzać ale robotę trzeba zrobić.
My jesteśmy na nowej wersji i przeszliśmy sprawozdania i wypłaty lipcowe. Koleżanka w tym czasie miała urlop a ja ogarniałam program. Na szczęście lubię się bawić w takie rzeczy, także nie miałam większych problemów, że muszę siedzieć kilka dni i dłubać w g....
WSZYSTKO jest do poprawki, trzeba ustawić nowe parametry i szablony wydruków list wypłat, decyzji, zaświadczeń, TW.
Nie ma połowy rzeczy odnośnie dłużników.
Powiem tak. Odnośnie wydruków indywidualnych od początku lipca słyszałam, że "będzie zrobione". Po wczorajszej aktualizacji do wersji 2 oczywiście nic nie ma. Wydrukowałam z wydruków zbiorczych na zasadzie pojedynczego nazwiska.
Cyrki wychodzą przy wprowadzaniu wniosków na SR.
Są dwie osobne platformy SR i FA, nie pobiera dochodów, nie podbiera orzeczeń, nie wyrównuje świadczeń - cyrk.

Jest firma, która świadczy usługi Sygnity i tym bagnem się zajmuje. Mamy zgłaszać uwagi, niby będą brane pod uwagę i będzie picuś glancuś. A ja Wam coś powiem, co powiedziałam również temu gościowi.
ZGARNĘLI GRUBĄ KASĘ ZA ZMIANĘ PROGRAMU, NIEDOPRACOWANIE JEST ICH PROBLEMEM A NIE MOIM. JAK MI KTOŚ ZAPŁACI ZA WNOSZENIE UWAG I PROPOZYCJE ROZWIĄZAŃ, TO WTEDY BĘDĘ TO ROBIĆ. NA DZIEŃ DZISIEJSZY PRACUJĘ NA TYM, CO MAM.
kawa i ciasto

Napisano: 05 sie 2015, 12:43

"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2015, 12:48

Acha, w ramach pocieszenia usłyszałam od informatyka, że zmiany mają być wprowadzone do końca grudnia w całej Polsce a my jako pionierzy będziemy już obcykani we wszystkim i problem będą mieli inni.

Marne pocieszenie zwłaszcza w momencie, gdy usiłowałam zrobić poprawkę TW, który mi wrócił. Oczywiście nie muszę wspominać, że wszystko w...ło a szablon wydruku TW to jakaś kpina. Trzeba poprawiać wszystko, łącznie z literkami ś i ą, zamiast których wychodzą jakieś znaczki. Wydruk się zapisuje jako gotowy ale biada temu, kto by chciał jeszcze coś poprawić - nie da się edytować. Edytujesz podstawowy szit.
Bywa.
Dzwoniłam do najważniejszego US, do którego wysyłam ponad 80% TW i pytałam, czy wszystko ok, czy mi odeślą. Na dzień dzisiejszy jest ok. Wyłuszczyłam mój problem i babka obiecała, że w razie jakichś tam problemów postara się przepchnąć bez poprawek.

Zostały mi 2 TW do wystawienia, bo z tymi dłużnikami miałam przeboje NP itd.
Zrobię je, jasne, zrobię ręcznie i jeden będę tworzyć przez pół dnia bez uwzględnienia 40 podejść do tego j....go wydruku.
kawa i ciasto

Strona 1 z 11    [ Posty: 101 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x