od kiedy składki zdrowotne przy SP - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 13 kwie 2015, 12:26

czesc
pani składa na sp na swoje małe dziecko
jest to pierwsze orzeczenie pierwszy wniosek na komisje 13 marca br
SP przyznaje od 13 marca br składki społ tez ale co ze zdrowotnymi ?
pani nie ma meza jest panna, a aktualnie zaresjtrowana UP , ma sie wyrejestrowac
ale teraz zwatpiłam czy składki za marzec płace tez ja czy dopiero od kwietnia

bo ostatnio do ZDO jak Pani sie wyrestrowała to zrobili to wstecz i za luty kobiecinie cofneli składki zdrowotne
gopsmaryska

Napisano: 13 kwie 2015, 12:31

dziecko jest niepelnosprawne dopiero od 13 marca? ze od tego dnia przyznajesz swiadczenie ?
a skladki oplacasz od tego samego dnia, od ktorego przyznalas swiadczenie, i spoleczna i zdrowotna tak samo
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2015, 12:57

kb pisze:dziecko jest niepelnosprawne dopiero od 13 marca? ze od tego dnia przyznajesz swiadczenie ?
a skladki oplacasz od tego samego dnia, od ktorego przyznalas swiadczenie, i spoleczna i zdrowotna tak samo
Zdrowotnych się nie dzieli i całość od podstawy ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 13 kwie 2015, 13:12

jedni placa od "calosci", jedni od tego co wyplacaja - i zadni nie dziela skladki zdrowotnej;-) za to wszyscy zglaszaja do ubezpieczen od dnia przyznania prawa do swiadczenia
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2015, 13:44

dzieki i o to mi chodizło dokładnie czyli o termin od kiedy ubezpieczeam składka zdrowotna !

natomiast co do samego swiadczenia to pierwsze orzeczenie i data złozenia wniosku na komisje 13 marca natomiast niepełnosprawnosc istnieje od urodzenia
ale u nas szefowa kaze w takich przypadkach nie płacic za pełny miesiac tylko od wlasnie tego 13 marca
gopsmaryska

Napisano: 13 kwie 2015, 13:50

no to w koncu ktos sie powinien od tego odwolac:) moze szefowa przejrzalaby na oczy;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2015, 13:57

czyli kb sugerujesz ze powinnam przyznac od 1 marca a nie od 13 ?
ja wiem o co ci chodzi ze osoba ligiczne składajac na komijse wniosek juz dawno była chora niepelnosprawna itp.

ale moja szefowa jest zdania ze my nie domniemamy pod wzgledem byla nie była , tylko na podstawie konkretnego dokumnetu , a swiadczenie pielegnacyjne ejst podzielne i nie ejst ZP przyznawane za cały miesiac
gopsmaryska

Napisano: 13 kwie 2015, 14:00

jeżeli niepełnosprawność istnieje od urodzenia to przyznajesz od 1, a nie 13 - jeżeli oczywiście pozostałe warunki były spełnione
Olka1

Napisano: 13 kwie 2015, 14:02

Też tak przyznałyśmy i po kontroli trzeba było wyrównać ;)
Olka1

Napisano: 13 kwie 2015, 14:05

Olka1
hmm twoja wypowiedz mnie zainteresowała bo nie pomyslałam w ogole ze ten zapis - niepełnosprawnosc istnieje od dziecisntwa ma tu takie znaczenie
gopsmaryska

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x