Art. 5 ust. 4b, ustalając uprawnienia na sierpień tego dochodu już nie osiąga, więc nie ma uzysku. W tej sprawie nie robisz utraty dochodu.
24u6 tylko jak jak dochód był przez cały rok bazowy, jak nie był to sprawę załatwiają 5u4a i 5u4b.
Ok a co w takim przypadku: we wrześniu nie pracuje, nie mam żadnych dochodów składam wniosek na świadczenia rodzinne, dostaję decyzje przyznajaca świadczenia. W grudniu podejmuję pracę za 10.000 miesiecznie ( nie zgłaszam tego bo i po co) świadczenia dalej biorę. W kolejnym roku robię sobie "przerwę od pracy: powiedzmy od sierpnia. We wrzesniu składam wniosek na rodzinne ( dochodów znów nie mam) znów mam dec. pozytywna bo przeciez nikt mi niczego nie doliczy i sie nie cofnie...
no jak nie zglosisz i to gdzies po drodze nie wyjdzie to nikt ci nie doliczy...ale jak wyjdzie to nawet po roku dolicza ci ten uzysk i bedziesz zwracal wszystko z odsetkami
Ja zawsze jeżdżę na szkolenia z Wardachem i on mówi : art 5 ust 4 czytamy ZAWSZE z art. 24 ust 6, art 5 ust 4b czytamy ZAWSZE z art 24 ust. 7. I ja sie tego trzymam.
W końcu jest z ministerstwa wiec opieram się na jego stanowisku