Od kiedy wydajecie wnioski ?
Re: Od kiedy wydajecie wnioski ?
Myślę, że sami sobie utrudniacie. Nam w OPS zależy żeby poszło to wszystko jak najsprawniej, żeby rozładować kolejki. Jak już ktoś przyjdzie pod koniec marca i to oczywiście będziemy druki wydawać.
Nawet jeśli ktoś przyjdzie z wypełnionym wnioskiem w ostatnim tygodniu marca to zostawi ten wniosek a my go zarejestrujemy 1 kwietnia.
Roboty i tak jest multum także trzeba ułatwiać sobie i innym oczywiście w granicach prawa.
Pozdrawiam
Nawet jeśli ktoś przyjdzie z wypełnionym wnioskiem w ostatnim tygodniu marca to zostawi ten wniosek a my go zarejestrujemy 1 kwietnia.
Roboty i tak jest multum także trzeba ułatwiać sobie i innym oczywiście w granicach prawa.
Pozdrawiam
Już zacznij wydawać po co czekać do marca a czy Ty wiesz,ze wnioski są z błędami.
U nas na 1 kwietnia będzie wisieć kartka - 500+ odwołane 

Gratuluję, robicie w marcu wolontariat. Czy ktoś Wam zapłaci za dodatkową pracę? Jasne, że nie.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
tylko uważajcie, żeby kiedyś za takie coś po uszach nie oberwać....Anaka96 pisze:Nawet jeśli ktoś przyjdzie z wypełnionym wnioskiem w ostatnim tygodniu marca to zostawi ten wniosek a my go zarejestrujemy 1 kwietnia.

A to już swoją drogą, takie praktyki są niedozwolone.
Pani przyniesie wniosek 24 marca i pójdzie zadowolona, uczynny urzędnik przyjmie i zarejestruje z datą 1 kwietnia nawet nie wiedząc, że pani wychodząc z budynku dostała w łeb cegłówką i teraz wącha kwiatki... od spodu. Ale wniosek pięknie zarejestrowany, prawda?
Ciekawe, dlaczego w skarbówkach albo zusach takie wały nie przechodzą? Mądrzejsi są?
Pani przyniesie wniosek 24 marca i pójdzie zadowolona, uczynny urzędnik przyjmie i zarejestruje z datą 1 kwietnia nawet nie wiedząc, że pani wychodząc z budynku dostała w łeb cegłówką i teraz wącha kwiatki... od spodu. Ale wniosek pięknie zarejestrowany, prawda?

Ciekawe, dlaczego w skarbówkach albo zusach takie wały nie przechodzą? Mądrzejsi są?
jaki wolontariat lada chwila dostaniesz kasę na wdrożenie o którą pisałeś/łaśkawa i ciasto pisze:Gratuluję, robicie w marcu wolontariat. Czy ktoś Wam zapłaci za dodatkową pracę? Jasne, że nie.
chciałam zapytac pani "kawa i ciasto" ile miałaś w życiu takich pań co dostały cegłówką w łeb po wyjściu z Ośrodka???
Szczerze mówiąc nie sprawdzałam, nie mam takiej potrzeby, bo NIGDY nie rejestruję wniosków z wyprzedzeniem (w drugą stronę również nie).
Oprócz Od kiedy wydajecie wnioski ? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
no to ładnie druki z błędami ustawodawcy
ja bym na waszym miejscu wstrzymała się
500 + Jednolity rzeczowy wykaz akt
500+ a piecza zastępcza
w drukach na św. -wychowawcze są błędy
akty urodzenia dzieci?
Oprogramowanie do 500+
500 zł dla rodziny zastępczej niespokrewnionej?
dsews
przekazanie zadan ops
Podręcznik interpretacje
PRZEJĘCIE DOKUMENTÓW
sprawy organizacyjne 500+
500+ - dochód, alimenty, kilka pytan