Od kiedy wydajecie wnioski ?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Anaka96

Re: Od kiedy wydajecie wnioski ?

Post autor: Anaka96 »

Myślę, że sami sobie utrudniacie. Nam w OPS zależy żeby poszło to wszystko jak najsprawniej, żeby rozładować kolejki. Jak już ktoś przyjdzie pod koniec marca i to oczywiście będziemy druki wydawać.
Nawet jeśli ktoś przyjdzie z wypełnionym wnioskiem w ostatnim tygodniu marca to zostawi ten wniosek a my go zarejestrujemy 1 kwietnia.
Roboty i tak jest multum także trzeba ułatwiać sobie i innym oczywiście w granicach prawa.
Pozdrawiam
Iza1

Post autor: Iza1 »

Już zacznij wydawać po co czekać do marca a czy Ty wiesz,ze wnioski są z błędami.
RÓŻA

Post autor: RÓŻA »

U nas na 1 kwietnia będzie wisieć kartka - 500+ odwołane ;)
kawa i ciasto

Post autor: kawa i ciasto »

Gratuluję, robicie w marcu wolontariat. Czy ktoś Wam zapłaci za dodatkową pracę? Jasne, że nie.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

Anaka96 pisze:Nawet jeśli ktoś przyjdzie z wypełnionym wnioskiem w ostatnim tygodniu marca to zostawi ten wniosek a my go zarejestrujemy 1 kwietnia.
tylko uważajcie, żeby kiedyś za takie coś po uszach nie oberwać.... :D a konsekwencje moga być bardzo poważne, złamanie instrukcji kancelaryjnej, antydatowanie....
kawa i ciasto

A to już swoją drogą, takie praktyki są niedozwolone.
Pani przyniesie wniosek 24 marca i pójdzie zadowolona, uczynny urzędnik przyjmie i zarejestruje z datą 1 kwietnia nawet nie wiedząc, że pani wychodząc z budynku dostała w łeb cegłówką i teraz wącha kwiatki... od spodu. Ale wniosek pięknie zarejestrowany, prawda? :lol:
Ciekawe, dlaczego w skarbówkach albo zusach takie wały nie przechodzą? Mądrzejsi są?
olga271

Post autor: olga271 »

kawa i ciasto pisze:Gratuluję, robicie w marcu wolontariat. Czy ktoś Wam zapłaci za dodatkową pracę? Jasne, że nie.
jaki wolontariat lada chwila dostaniesz kasę na wdrożenie o którą pisałeś/łaś
1bas1

Post autor: 1bas1 »

chciałam zapytac pani "kawa i ciasto" ile miałaś w życiu takich pań co dostały cegłówką w łeb po wyjściu z Ośrodka???
kawa i ciasto

Szczerze mówiąc nie sprawdzałam, nie mam takiej potrzeby, bo NIGDY nie rejestruję wniosków z wyprzedzeniem (w drugą stronę również nie).
Gość

Post autor: Gość »

no i jak to mówią - nadgorliwość gorsza od faszyzmu :)
ODPOWIEDZ