Podręcznik interpretacje
Podręcznik interpretacje
Słuchajcie. W podręczniku zdefiniowano osobę samotnie wychowującą dziecko jako panne, kawalera, wdowe, wdowca, osobę w sepaeacji lub rozwiedziona chyba ze po rozwodzie wychowuje z byłym dziecko. A co w przypadku gdy jest mężatką ale bez męża? Tj żyjącą osobno ale bez rozwodu i separacji.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: Podręcznik interpretacje
od wczoraj pracujesz? 

Nie ale nadal nie rozumiem. A za takie komentarze dziękuję.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jak dobrze zrozumiałam, to jeżeli ta Pani korzysta z zasiłku rodzinnego to to w świadczeniu rodzinnym musi mieć taki sam skład rodziny.
Ale z kolei, jeżeli małżeństwo się rozwodzi i mają swoje rodziny, to do składu rodziny wpisuje jeden i drugi to wspólne dziecko
Ale z kolei, jeżeli małżeństwo się rozwodzi i mają swoje rodziny, to do składu rodziny wpisuje jeden i drugi to wspólne dziecko
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
No ale czego nie rozumiesz? od 2004 roku, żeby być uznanym za osobę samotnie wychowującą dziecko trzeba być przede wszystkim stanu wolnego. Akurat w tej części definicja nie ulegała zmianom. Nigdy za taką osobę nie mogła być uznana osoba w sformalizowanym związku, w pierwszym okresie tylko przejsciowo osobom w zwiazku przysługiwał dodatek samotny jako rekompensata za zlikwidowany fa. Ale nigdy mężatki nie spełniały definicji osoby samotnie wychowującej.
Byś się zdziwił TOM. u nas co roku sko daje męatce dodatek z tyt. samotnego wychowywania dziecka ( z 1 związku). I teraz pytanie kobieta ma 2 dzieci czy składają wniosek na 500+ ona składać powinna na 1 sama i na 1 z mężem?
No ja też znam przypadki mężatek samotnie wychowujących dzieci pobierających śr dlatego zastanawiam się jak ten temat traktuje 500plus i czy od razu dostaje sie odmowę.
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
wiesz, u mnie też kiedyś sko uznało, że do becika trzeba mieś alimenty zasądzone
ale dlaczego nie kierujecie tego do prokuratury to nie wiem....

Oprócz Podręcznik interpretacje - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
500+ a piecza zastępcza
w drukach na św. -wychowawcze są błędy
akty urodzenia dzieci?
Od kiedy wydajecie wnioski ?
Oprogramowanie do 500+
500 zł dla rodziny zastępczej niespokrewnionej?
dsews
przekazanie zadan ops
PRZEJĘCIE DOKUMENTÓW
sprawy organizacyjne 500+
500+ - dochód, alimenty, kilka pytan
Oprogramowanie do 500+
500+