Odebranie 500 plus

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
anieczka27
Praktykant
Zajmuję się: Prowadzenie sklepu
Kontakt:

Odebranie 500 plus

Post autor: anieczka27 »

Witam serdecznie , chciałam się zwrócić z prośbą o pomoc gdyż w ubiegłym miesiącu zostało mi zabrane świadczenie pięćset plus. Nie było to podparte niczym . Gdyż nie otrzymałam żadnej korespondencji oraz decyzji. Nie miało miejsca przekroczenie dochodu gdyż jestem samotną matką i w 2019 r jak twierdzą w rozmowie telefonicznej nie dostarczyłam dochodu . W tamtym czasie dorabiałam po parę godzin na taksówce . Absolutnie nie przekroczyłam dochodu . Proszę o pomoc w tej sprawie
kriss112
Praktykant
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, świadczenia wychowawcze, dobry start
Kontakt:

Re: Odebranie 500 plus

Post autor: kriss112 »

A na tej informacji, którą Pani dostała składając wniosek na nowy okres zasiłkowy jaki jest podany okres przyznania świadczenia?
megi14-14
Starszy referent
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Post autor: megi14-14 »

Jeśli zostało Pani uchylone 500 + to musiała Pani dostać decyzję
Weronikaw
Referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: Weronikaw »

anieczka27 pisze: 02 cze 2020, 10:44 Witam serdecznie , chciałam się zwrócić z prośbą o pomoc gdyż w ubiegłym miesiącu zostało mi zabrane świadczenie pięćset plus. Nie było to podparte niczym . Gdyż nie otrzymałam żadnej korespondencji oraz decyzji. Nie miało miejsca przekroczenie dochodu gdyż jestem samotną matką i w 2019 r jak twierdzą w rozmowie telefonicznej nie dostarczyłam dochodu . W tamtym czasie dorabiałam po parę godzin na taksówce . Absolutnie nie przekroczyłam dochodu . Proszę o pomoc w tej sprawie
Jeżeli podjęła Pani zatrudnienie, to należało to zgłosić wtedy i dostarczyć zaświadczenie o dochodzie uzyskanym.
Nie ma możliwości uchylenia świadczenia bez wcześniejszego wysłania Pani zawiadomienia o wszczęciu postępowania, a następnie decyzji.
Być może zmieniła Pani adres w międzyczasie i korespondencja została wysłana na stary adres. Innej możliwości nie widzę.
MarBa
Referent
Zajmuję się: SR, SW,DM
Kontakt:

Post autor: MarBa »

Zaraz, zaraz jakie dochody przy 500+ ???? !!!!!
agawa
Referent
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
Kontakt:

Post autor: agawa »

Rozumiem, że nie dostarczyła Pani uzyskania dochodu w 2019 r. do wniosku złożonego na rok 2018/2019? I wstrzymano Pani wypłatę świadczenia aktualnego z wniosku 2019/2020 (gdzie dochodu nie bierze się pod uwagę)?
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

Wydano pewnie decyzję o NP za stary okres zasiłkowy a teraz robią potrącenia z bieżących wypłat.
anieczka27
Praktykant
Zajmuję się: Prowadzenie sklepu
Kontakt:

Post autor: anieczka27 »

Dokładnie za poprzedni okres jak jeszcze brali pod uwagę dochód . Niestety nie odebrałam poczty i nie byłam świadoma tego iż mam im coś dostarczyć. Ale mniejsza z tym , uważam żeby cokolwiek odebrać należy mieć podstawę ku temu czyli dowód o przekroczeniu dochodu a nie fakt iż nie dostarczyłam dochodu który tak czy owak nie przekraczał sumy jaką można aby 500 plus otrzymać. Więc według mnie bezpodstawne jest zabranie teraz świadczenia
ODPOWIEDZ