Odebranie 500 plus
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Prowadzenie sklepu
- Kontakt:
Odebranie 500 plus
Witam serdecznie , chciałam się zwrócić z prośbą o pomoc gdyż w ubiegłym miesiącu zostało mi zabrane świadczenie pięćset plus. Nie było to podparte niczym . Gdyż nie otrzymałam żadnej korespondencji oraz decyzji. Nie miało miejsca przekroczenie dochodu gdyż jestem samotną matką i w 2019 r jak twierdzą w rozmowie telefonicznej nie dostarczyłam dochodu . W tamtym czasie dorabiałam po parę godzin na taksówce . Absolutnie nie przekroczyłam dochodu . Proszę o pomoc w tej sprawie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, świadczenia wychowawcze, dobry start
- Kontakt:
Re: Odebranie 500 plus
A na tej informacji, którą Pani dostała składając wniosek na nowy okres zasiłkowy jaki jest podany okres przyznania świadczenia?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Jeśli zostało Pani uchylone 500 + to musiała Pani dostać decyzję
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Jeżeli podjęła Pani zatrudnienie, to należało to zgłosić wtedy i dostarczyć zaświadczenie o dochodzie uzyskanym.anieczka27 pisze: 02 cze 2020, 10:44 Witam serdecznie , chciałam się zwrócić z prośbą o pomoc gdyż w ubiegłym miesiącu zostało mi zabrane świadczenie pięćset plus. Nie było to podparte niczym . Gdyż nie otrzymałam żadnej korespondencji oraz decyzji. Nie miało miejsca przekroczenie dochodu gdyż jestem samotną matką i w 2019 r jak twierdzą w rozmowie telefonicznej nie dostarczyłam dochodu . W tamtym czasie dorabiałam po parę godzin na taksówce . Absolutnie nie przekroczyłam dochodu . Proszę o pomoc w tej sprawie
Nie ma możliwości uchylenia świadczenia bez wcześniejszego wysłania Pani zawiadomienia o wszczęciu postępowania, a następnie decyzji.
Być może zmieniła Pani adres w międzyczasie i korespondencja została wysłana na stary adres. Innej możliwości nie widzę.
-
- Referent
- Zajmuję się: SR, SW,DM
- Kontakt:
Zaraz, zaraz jakie dochody przy 500+ ???? !!!!!
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
- Kontakt:
Rozumiem, że nie dostarczyła Pani uzyskania dochodu w 2019 r. do wniosku złożonego na rok 2018/2019? I wstrzymano Pani wypłatę świadczenia aktualnego z wniosku 2019/2020 (gdzie dochodu nie bierze się pod uwagę)?
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Wydano pewnie decyzję o NP za stary okres zasiłkowy a teraz robią potrącenia z bieżących wypłat.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Prowadzenie sklepu
- Kontakt:
Dokładnie za poprzedni okres jak jeszcze brali pod uwagę dochód . Niestety nie odebrałam poczty i nie byłam świadoma tego iż mam im coś dostarczyć. Ale mniejsza z tym , uważam żeby cokolwiek odebrać należy mieć podstawę ku temu czyli dowód o przekroczeniu dochodu a nie fakt iż nie dostarczyłam dochodu który tak czy owak nie przekraczał sumy jaką można aby 500 plus otrzymać. Więc według mnie bezpodstawne jest zabranie teraz świadczenia
Oprócz Odebranie 500 plus - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
wniosek z UW WCZYTYWANIE SYGNITY
Nowe 500 na wakacje
sprawozdanie 4.1 liczba decyzji odmawiających prawo
jeden wniosek dwie różne informacje
Decyzja o umorzeniu POMOCY
matka za granicą brak adresu
Wyjazd za granice
nowe odsetki a spłaty w trakcie
Dobry start.
Zmiana miejsca zamieszkania.
Wyjazd z dzieckiem za granicę