uchylenie kordynacja pilne proszę o pomoc

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Gopsik1234567
Referent
Zajmuję się: ŚW, KDR, FA, ŚR
Kontakt:

uchylenie kordynacja pilne proszę o pomoc

Post autor: Gopsik1234567 »

Mam uchylić prawo do św. wychowawczego na ten okres świadczeniowy na podstawie pisma z UW, w konkretnym okresie od do ... od grudnia 2019 r do czerwca 2020 r. Jak zrobić to w systemie Sygnity? Czy normalnie w systemie operacje i i decyzja uchylająca.. tylko, że wtedy uchyla mi się całe przyznanie na cały okres, czyli aż do maja 2021 r. a koordynacja tylko w okresie od grudnia 2019 r. do czerwca 2020 r. Co z późniejszymi miesiącami wtedy ? a JAK PÓŹNIEJ BĘDZIE PRZYZNANIE?
karo94
Stażysta
Zajmuję się: ST
Kontakt:

Re: uchylenie kordynacja pilne proszę o pomoc

Post autor: karo94 »

ale właśnie jak masz ? co z tymi dalszymi miesiącami bo jeśli ty jesteś właściwa od lipca to ja bym po prostu wstrzymała wypłatę za ten okres a uchylenie w wordzie ... albo na odwrót zakończ decyzję tylko wcześniej wprowadź okres koordynacji a później po zatwierdzeniu zmień z koordynacji na tym wniosku i wydaj w operacjach na wniosku kolejna decyzję w sprawie spróbuj tak ;)
pawel07
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: pawel07 »

W sygnity robisz tak:
1.operacje, decyzja uchylająca
2.Następnie wchodzisz w zakładkę dane uchylenia
3.Następnie robisz uchyl
4. Potem w zakładce uchylone świadczenia wprowadzasz konkretny termin w jakim mają być uchylone czyli od grudzień 2019 do czerwiec 2020 i uchyli Ci tylko za ten okres a za pozostały zostawi.
Gopsik1234567
Referent
Zajmuję się: ŚW, KDR, FA, ŚR
Kontakt:

Post autor: Gopsik1234567 »

dziękuję, właśnie nie mam jeszcze przyznania tylko to pismo, że zachodzi koordynacja i tyle..
ODPOWIEDZ