Odmowa DM z uwagi na brak kompletu dokumentów - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 05 lut 2014, 14:06

Witam,
mam prośbę - złożono wniosek o DM praktycznie bez wymaganych dokumentów. Wysłałam wezwanie do wnioskodawcy do uzupełnienia braków formalnych w ciągu 7 dni. Nikt się nie pojawił. Muszę wydać decyzję odmowną. Czy miałby ktoś taką? Z góry bardzo dziękuję za pomoc
~Początkująca w DM

Napisano: 05 lut 2014, 14:13

a jakie to są te wymagane dokumenty????

wniosek i deklaracja...
no ewentualnie rachunek za energię...

resztę może, nie musi

jedynie co musi to przechowywać dokumenty przez okres 3 lat...
~gorzatka

Napisano: 05 lut 2014, 14:19

No nie mam właśnie tego rachunku za energię elektryczną i potrzebuję jeszcze zaświadczenie ze starostwa powiatowego o pow. użytkowej itd. Mam wątpliwości, ponieważ na wniosku wpisali mi powierzchnie domu 100m, a pracownikowi socjalnemu na wywiadzie w oświadczeniu majtkowym 200m. Co mam teraz zrobić?
~Początkująca w DM

Napisano: 05 lut 2014, 14:28

nie musi już być zaświadczenia ze starostwa o powierzchni, wystarczy oświadczenie wnioskodawcy...
brrr... no własnie.. a papier wszystko przyjmnie...

~gorzatka

Napisano: 05 lut 2014, 14:36

Poza tym nie wpisali nawet we wniosku kwoty ponoszonych wydatkow. podlączyli do wniosku jedynie kilka rachunkow i to jeszcze tych nie kwalifikujących się do wydatków. A wniosek przyjmowała kolezanka. Przejelam sprawę po niej... masakra
~Początkująca w DM

Napisano: 05 lut 2014, 14:50

ja w wezwaniu zawszę piszę art. 64 § 2 KPA i porostu pozostawiam wniosek bez rozpoznania jeżeli nie uzupełnią mi wniosku w ciągu 7 dni
~KK

Napisano: 05 lut 2014, 14:54

hmm....
to ja źle zrobiłam, to wysłałam im wezwanie,ale na podstawie art. 50 kpa-do uusniecia brakow formalnych. i napisalam,ze jesli sie nie stawia, to wtedy bedzie odmowa, a nie bez rozpatrzenia.
~Początkująca w DM

Napisano: 05 lut 2014, 14:54

jak to musisz wydać decyzję odmowną? wzywałaś do uzupełnienia (mam nadzieję ze na wezwaniu było pouczenie o zostawieniu bez rozpatrzenia, w razie niedostarczenia dokumentu), nikt nie uzupełniał, nie donióśł dokumentów - pozostawiasz wniosek bez rozpatrzenia. Jak chcesz to do wnioskodawcy wysyłasz pismo informujące o pozostawieniu bez rozpatrzenia z powodu niezgłoszenia sie i niedostarczenia dokumentów - żadna decyzja
~lilka

Napisano: 05 lut 2014, 14:58

Napisałam dokładanie, że wniosek zostanie rozpatrzony negatywnie w przypadku niedostarczenia dokumentów..... Kurcze jak ja mogę to teraz odkręcić?
~Początkująca w DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x