odmowa SP i ponowny wniosek

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

odmowa SP i ponowny wniosek

Post autor: Nutka »

Jak postąpić z Panią która złożyła wniosek na świadczenie pielęgnacyjne, otrzymała odmowę, odwołała się, SKO przekazało sprawę do ponownego rozpatrzenia. Po ponownym rozpatrzeniu sprawy ponownie odmówiliśmy, ale Pani się nie odwołała. Termin minął nie wpłynęło odwołanie. Po 3 tygodniach wpłynął jej ponowny wniosek na SP wraz z dokumentami - przez radcę prawnego. Jak postąpić z tym wnioskiem?
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: odmowa SP i ponowny wniosek

Post autor: de Charette »

odmowa wszczęcia postępowanie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

umarzaliśmy, odmawialiśmy wszczęcia, kolegium kazało rozpatrywać merytorycznie bo wniosek nie jest tożsamy z poprzednim bo obejmuje inny okres ;) takie mamy doświadczenia z kilkoma takimi sprawami

tak informacyjnie, bo osobiście jestem zwolennikiem niemerytorycznego kończenia takiego postępowania
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Nutka »

hm.... to powinnam go na nowo rozpatrzeć? Od dnia złożenia wniosku?
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

ja mam takie samo zdanie jak @de Charette, odmowa wszczęcia albo umorzenie postępowania ale moje SKO to uwala i każe rozpatrywać.

Jak to twój pierwszy taki raz to robisz najprościej jak się da i w razie jak trafi do SKO będziesz mieć na przyszłość wskazówkę ;)
ODPOWIEDZ