Witam, jaka może być podstawa prawna no i decyzja jeśli wnioskodawczyni napisała podanie o posiłki dziecku w szkole i wydałam już decyzję przyznającą a dzisiaj się dowiaduje że ta kobita ma do końca roku opłacone posiłki dziecku z fundacji ELEOS, a samo o tym nie pamiętała, prosze pomóżcie
Dzięki Ci bardzo że chcesz pomóc, tylko ja nie mam pojęcia jak to ma wyglądać bo pracuje od miesiąca i nie mam kogo się poradzić, no wiesz podst prawno , uzasadnienie,itd, ratuje mnie tylko gotowy wzór, błagam pomóż
Czyli pisze na podst. art. 106 ust 1 i 4 , art. 17 ust 1 pkt 14, art. 36 pkt 2 lit j , art 48 ust 1 i 5 oraz art 102 ust 1 ustawy o pomocy społecznej - Tak czy coś popieprzyłam?
Wystarczy jak napiszesz w podstawie 106 ust. 5 uops i 163 kpa.
W sentencji piszesz, że Dyrektor OPS stwierdza uchylenie decyzji nr..... z dnia.... dotyczącą przyznania posiłków.
W uzasadnieniu, że ww. decyzją przyznano posiłki. Następnie na jaw wyszły nowe okoliczności, że wpłynął dokument, czy inf., że strona ma już zapewnione posiłki. Wobec powyższego zgodnie z art. 106 ust. 5 uchyla się ww. decyzję.