żywność POPŻ - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 25 sty 2017, 16:41

Mam pytanie, być może dla niektorych proste, ale ja dopiero zaczynam i mam problem.

Jesli swoich klientow wysylam do fundacji po żywność to wypełniają zał nr 7 ( oświadczenie) i co dalej wypisuję skierowanie zał nr 5 a i robię listę? bo juz sama nie wiem.
Jesli zgłasza się osoba która nie korzysta z pomocy to wypełnia oświadczenie zał 5 b a ja wypełniam skierowanie 5 a i z tym skierowaniem idzie do fundacji?

Bardzo prosze osoby , które zajmują się ta sprawą o napisanie jak to u was wyglada od strony technicznej.
Dziekuję
1bas1

Napisano: 01 mar 2017, 8:46

Oj kotek my przeprowadzamy wywiad I cz. bo pierwyj raz i sprawdzamy jaki mają dochód czy 100 % czy 150% czy 200% i wtedy wypełniamy załączniki 8-)
barkaz112

Napisano: 01 mar 2017, 8:58

barkaz112 przecież nie ma nigdzie wymagań aby przeprowadzać wywiad.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 01 mar 2017, 8:59

A czemu ma służyć wywiad? jakaś podstawa?
@@@

Napisano: 01 mar 2017, 10:11

:mrgreen: co wy wymeślacie nie trzeba żadnego wywiadu, osoba zainteresowana wypełnia oświadczenie o swoich dochodach, i to oświadczenie trzymamy w aktach, poczytajcie sobie na stronie ministrstwa
alla0110

Napisano: 01 mar 2017, 10:17

Skierowanie i listę osób będzie można drukować wkrótce z Pomostu.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 01 mar 2017, 11:20

No to gratuluję my się nie nudzimy Beneficjent składa podanie wraz z zaświadczeniami o zarobkach i kupą oświadczeń i zapierpapier przeprowadzamy wywiad - wpisujemy formę pomocy kierownik akceptuje i zatwierdza wg uznania na ile ma być jedzonko przyznane.
Mamy przepierpapier bo informacje zostały przekazane w lutym 2017r przez sołtysów , że osoby i rodziny nie przekraczające 200% mogą skorzystać z POPŻ.
barkaz112

Napisano: 01 mar 2017, 13:02

Barkaz - jak to kierownik zatwierdza "jaką formę pomocy i ile ma być jedzonka?" przecież program POPŻ konkretnie określa jasno jakiego rodzaju artykuły i w jakiej ilości muszą być przekazane osobie kwalifikującej się do programu? tutaj nie ma rozróżnienia czy osoba mieści się 100% czy 200%, tzw. paczka żywnościowa jest taka sama dla wszystkich, nie ma dowolności w przekazywaniu artykułów. Jest dostawa i każda osoba otrzymuje to samo. U nas również od stycznia zostało rozpropagowane informacje o 200% i zgłosiło się mnóstwo nowych osób, wydajemy im skierowania na podstawie oświadczeń.
@@@

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x