odniśnie przyłączenia do postępowania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 25 lis 2015, 22:26

Prowadzę FA w zastępstwie od lipca. Ledwo ogarnęłam po starych przepisach, dowalili nowe. Spoko. Ale chyba walnęłam gafę. Moje kochane panie łaskawie nie raczą odbierać decyzji. Te co odebrały na początku września wysłałam jako już prawomocne do komornika. ale nie dołączyłam tegoż wniosku o przyłączenie do postępowania egzekucyjnego. I pytanie brzmi czy ktoś też był/jest taką sierotką w tych zagmatwanych przepisach i wie może, czy jak teraz wyślę wniosek i zaznaczę że do tamtej decyzji to wielkiego błędu nie będzie. Wiem że ustawa mówi że wniosek z prawomocną dec. Ale mleko wylane, poszło bez. Co mam zrobić. Pomocy dobrzy ludzie.Wróci koleżanka z macierzyńskiego to ręce jej opadną z wrażenia :D
nowa w fa

Napisano: 26 lis 2015, 14:13

Wniosek o przyłączenie wysłać musisz, zaznacz że decyzje wcześniej wysłałaś.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 27 lis 2015, 14:12

Dokładnie- wniosek wyslij i napisz, że decyzje prawomocna juz przesłałaś
Gość

Napisano: 29 lis 2015, 18:44

Dziękuję za pomoc. I takie mam jeszcze małe pytanko. Do tego wniosku o przyłączenie do postępowania dołączam umorzenie postępowania przysłane przez US na podstawie wcześniejszych tytułów wykonawczych, czy też mam komornikowi przesłać tylko te post. o umorz. przysłane po nowelizacji ustawy, czy też może mogę wszystkie poprzednie, na podstawie których OPS płacił koszty postępowania? Dzieki z góry za odp.
nowa w fa

Napisano: 30 lis 2015, 10:56

Do kiedy wysyłamy wnioski o przyłączenie się do egzekucji starych tytułów ?
nbn

Napisano: 30 lis 2015, 11:31

kto u was podpisuje wnioski o przyłaczenie ????
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 30 lis 2015, 11:40

u mnie to jeszcze nikt bo burmistrz nie chce, i upowaznienia nie ma i taki jest przestój
lucynamops

Napisano: 30 lis 2015, 12:52

u mnie podpisuje kierownik z upoważnienia wójta.
Do nowej w fa - Jak przychodzą umorzenia z US to wysyłam wniosek o przyłączenie do egzekucji do Komornika właśnie tych okresów, których dotyczyły te okresy oraz wszystkich okresów, w których nie było Tytułów Wykonawczych. Ale wszystkie umorzenia zostają u mnie, a do komornika idzie tylko wniosek z kopią upoważnienia
Do nbn - przyłączenie okresów, w których nie było Tytułów Wykonawczych przesyłamy niezwłocznie, czyli w praktyce kiedy Ci wyjdzie, a na załatwienie sprawy umorzeń ze Skarbówki mamy 3 miesiące. Najlepiej jednak, moim zdaniem, zrobić to jednym wnioskiem - u mnie było łatwo, bo prawie wszystkie umorzenia z US wpłynęły mi w październiku
nowa15

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x